Meny

CANAL+ selger EM-kamper

CANAL+ selger 11 av de kampene de hadde rettigheter til i neste års fotball-EM til TV 2.


Bjørn TaalesenSportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 får rettighetene til å vise 11 av kampene i fotball-EM neste år. Deriblant har TV 2 fått semifinaler og finale. (Foto: TV 2)

Dette skriver bransjenettstedet kampanje.com.  Grunnen er at UEFA setter svært tøffe krav foran neste års fotball-EM.Grunnen skal, etter det Kampanje kjenner til, være dyre rettighetskostnader. De siste årene har rettighetsprisen på et EM ligget på rundt 60-70 millioner kroner. 

Men i tillegg så setter også UEFA-president Michel Platini strenge krav til hva slags kanal som skal vise flesteparten av kampene til den gjeve fotballturneringen som går av stabelen i Polen og Ukraina neste år. 

- Vi kan informere om at et minimum av 19 kamper, og det kan bli flere, vil bli tilgjengelig på nasjonale fri-tv-kanaler med en dekning på 80 prosent, sier UEFA til Kampanje. 

Nå er det også at klart at TV 2 har sikret seg rettighetene til å vise kvartfinaler, semifinaler, finalen og syv andre kamper fra fotball-EM. Kanalen kjøper 11 av kampene fra CANAL+, melder TV 2. Og til orientering: TV2 ligger selvfølgelig i RiksPakken – og kampene blir selvfølgelig vist i HD. Og alle RiksTV-godkjente mottakere er HD-klare.