Meny

Det som går om natten

Siden dette er en beta-blogg enn så lenge, så tester vi ut hva som kanskje kan fungere som faste innslag på bloggen. På bussen hjem fra jobben i dag kom jeg på en idé. Hva med det som går om natten? 

Langt ute i de sene nattetimene går det av og til noen skikkelige filmperler på tv. Hvem har ikke kjempet for å holde seg våken når klassikeren går etter midnatt, sovnet etter en halvtime og så å våknet igjen to timer senere, småfrossen, tørst og midt i en annen film. Sjokkert ser du på klokka, og det er tre timer til du skal stå opp!!! Som småbarnspappa har jeg vært der en del ganger. Og det er nok mange som kjenner seg igjen. Ihvertfall hos oss ufornuftige B-mennesker. Sent oppe, tidlig opp. Viva la vida!

Etter at vi for en stund siden fikk PVR i heimen, åpnet det seg derimot for nye muligheter. Jeg fikk nå plutselig mulighet til å planlegge natten. Du verden! Det vil si legge meg tidligere, og allikevel ikke gå glipp av filmperlene.

På kveldene skanner jeg kjapt og ivrig gjennom EPG-en - for å se om det er noe bra jeg ellers vil gå glipp av. Natten er visst en egen verden i tv-universet... Repriser, jukebox, amerikansk reality og programoversikt for morgendagen. Men langt langt der ute, finnes det alltid en godbit. Du må bare lete litt. I hvertfall hvis filminteressen er stor.

Kl. 03.10 i natt, er PVRen min det eneste som lyser i stua. Da serverer TV 2 Filmkanalen en godbit. Kanskje ikke akkurat en perle, men for min del proppet av nostalgi; "Trinity 3: Slå til, karer!" (Go for it). For oss som var smågutter på 80-tallet, var dette den ultimate bursdagsfilmen. Og den føyer seg inn i rekken av alle de andre italienske actionkomediene med Bud Spencer og Terence Hill som reiste verden rundt på farefulle oppdrag. Bare jeg hører skuespillernavnene, så kjenner jeg duften av pølser og lunken Solo, i tillegg til følelsen av å ikke kunne sitte i ro. Nå blir det action! Velkommen til bursdag hos Joakim 1983.

Hør bare på omtalen: Plata og Saloud er flygere og tar risikable oppdrag for å tjene penger. Naso beordrer dem til å nødlande et fly i jungelen for å få forsikringen. Imidlertid er flyet så skrøpelig at det faller ned av seg selv. Etter en tid finner de et gruvesamfunn, der det søkes etter smaragder.

God natt og god filmfornøyelse :)

Og forresten... Du tror kanskje at jeg har begynt å legge meg tidligere? En gang B-menneske, alltid B-menneske.

Ole-Christian @RiksTV

Legg gjerne igjen en kommentar, tips eller innspill.