Filmhøst på CANAL+

Denne høsten byr CANAL+ på mange filmfavoritter. I september og oktober vises premierefilmer som Inception, The American og Nokas.

Erik Skjoldbergs film Nokas (9/10) har nylig mottatt Amanda for beste manus og beste regi. Filmen om norgeshistoriens største ran er en virkelighetsnær framstilling av det som skjedde i Stavanger 5. april 2004. Filmen utspiller seg i timene før ranet, frem til selve ranet er gjennomført og ranerne har forlatt åstedet. Man ser hendelsene gjennom øynene til dem som var mest involvert, både ranere, politi og bankansatte. Filmen er bygget på faktiske hendelser, basert på overleveringer fra øyenvitner og medvirkende. Stedene i Stavanger der ranet fant sted, er brukt under innspillingen.

Regissøren og manusforfatteren Christopher Nolans produksjoner får ofte god omtale, og Inception (10/9) er ikke et unntak. Man er aldri helt sikker på hva som er drøm eller virkelighet i denne spektakulære thrilleren hvor Leonardo DiCaprio stjeler informasjon ved å ta seg inn i menneskers drømmer. George Clooney har tittelrollen som leiemorder i Anton Corbijns thriller The American (16/9). Det siste oppdraget er ikke uventet uten komplikasjoner. Chris Morris sin Four Lions (6/10) handler om fire briter som bestemmer seg for å bli selvmordsbombere. Deres klønete fremgangsmåte gjør at det ikke lar seg gjøre uten komplikasjoner.

CANAL+ byr på flere virkelighetsbaserte filmer denne høsten. Howl (16/10) er Rob Epsteins og Jefferey Friedmans dramatisering av rettsaken rundt utgivelsen av et dikt av Alan Ginsberg - som ble sett på som upassende. Ginsberg spilles av James Franco. Utryddelsen (12/9 kl. 23.00) er et sterkt kritikerrost drama, som skildrer en sann historie fra det okkuperte Paris under andre verdenskrig. I rollene treffer man Jean Reno og Mélanie Laurent.  Sherry Hormans drama Ørkenblomsten (18/9) er basert på en bok av somaliske Waris Diries. Diries ble som 3-åring omskåret, hun flyktet siden fra et arrangert ekteskap, rømte til England og ble etter hvert en av verdens mest berømte fotomodeller.

På 80-tallet vant dansk-svenske "Pelle Erobreren" Oscar for beste utenlandske film - i år ble bragden gjentatt da statuetten gikk videre til Susanne Biers drama I en bedre verden. Mikael Persbrandt spiller rollen som en lege som stilles overfor et moralsk dilemma i denne kritikerroste filmen som hadde premiere på CANAL+ First lørdag 3. september. Til det som er vackert (23/10), er Lise Langseth sin regidebut basert på hennes eget teaterstykke. Alicia Vikander ble belønnet med en Guldbagge for rollen som en ung kvinne som innleder en relasjon med en selvopptatt, gift dirigent (Samuel Fröler). Kristian Petris sin Ond Tro (26/9 kl. 22.40) er en dramathriller hvor en kvinne (Sonja Richter) blir besatt av en serie mord samtidig som hun inneleder en romanse med en mystisk mann. 

The American
George Clooney har tittelrollen som leiemorder i Anton Corbijns thriller The American. Det siste oppdraget er ikke uventet uten komplikasjoner. The American har premiere på 
CANAL+ i september.

Erik Skjoldbergs film Nokas har nylig mottatt Amanda for beste manus og beste regi. Filmen om norgeshistoriens største ran er en virkelighetsnær framstilling av det som skjedde i Stavanger 5. april 2004. Filmen utspiller seg i timene før ranet, frem til selve ranet er gjennomført og ranerne har forlatt åstedet. Man ser hendelsene gjennom øynene til dem som var mest involvert, både ranere, politi og bankansatte. Filmen er bygget på faktiske hendelser, basert på overleveringer fra øyenvitner og medvirkende. Stedene i Stavanger der ranet fant sted, er brukt under innspillingen. 

Se Nokas på CANAL+ First søndag 9. oktober kl. 21.00.

Bestill CANAL+ nå!

Er du ikke RiksTV-kunde, bestill Canal+ her.

Regissøren og manusforfatteren Christopher Nolans produksjoner får ofte god omtale, og Inception er ikke et unntak. Man er aldri helt sikker på hva som er drøm eller virkelighet i denne spektakulære thrilleren hvor Leonardo DiCaprio stjeler informasjon ved å ta seg inn i menneskers drømmer.  Chris Morris sin Four Lions handler om fire briter som bestemmer seg for å bli selvmordsbombere. Deres klønete fremgangsmåte gjør at det ikke lar seg gjøre uten komplikasjoner.

Se Inception og Four Lions på CANAL+ First i september og oktober.

Howl på CANAL+

CANAL+ byr på flere virkelighetsbaserte filmer denne høsten. Howl er Rob Epsteins og Jefferey Friedmans dramatisering av rettsaken rundt utgivelsen av et dikt av Alan Ginsberg - som ble sett på som upassende. Ginsberg spilles av James Franco.

Utryddelsen er et sterkt kritikerrost drama, som skildrer en sann historie fra det okkuperte Paris under andre verdenskrig. I rollene treffer man Jean Reno og Mélanie Laurent.  Sherry Hormans drama Ørkenblomsten er basert på en bok av somaliske Waris Diries. Diries ble som 3-åring omskåret, hun flyktet siden fra et arrangert ekteskap, rømte til England og ble etter hvert en av verdens mest berømte fotomodeller.

På 80-tallet vant dansk-svenske "Pelle Erobreren" Oscar for beste utenlandske film - i år ble bragden gjentatt da statuetten gikk videre til Susanne Biers drama I en bedre verden. Mikael Persbrandt spiller rollen som en lege som stilles overfor et moralsk dilemma i denne kritikerroste filmen.

Se I en bedre verden på CANAL+ First tirsdag 27. september kl. 19.00

Til det som er vackert, er Lise Langseth sin regidebut basert på hennes eget teaterstykke. Alicia Vikander ble belønnet med en Guldbagge for rollen som en ung kvinne som innleder en relasjon med en selvopptatt, gift dirigent (Samuel Fröler).
Kristian Petris sin Ond Tro (26/9 kl. 22.40) er en dramathriller hvor en kvinne (Sonja Richter) blir besatt av en serie mord samtidig som hun inneleder en romanse med en mystisk mann. 

Se Ond Tro på CANAL+ First mandag 26. september kl. 21.00
Se 
Til det som er vackert på CANAL+ First søndag 23. oktober kl. 21.00

God filmfornøyelse!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus