Frasier blir Boss

Det nærmer seg jul, og for meg er søken etter gode tv-opplevelser en pause i den ellers så hektiske førjulstiden. I dag oppdaget jeg en ny serie med "it-factor" som jeg har kjempelyst til å få meg premieren på.  Opp gjennom tidene har amerikanske kabelkanaler som HBO, Showtime, Fox og AMC produsert kvalitetsserier som SopranosThe WireDexterThe Shield og Breaking Bad for å nevne noen. Nå er det den amerikanske kabelkanalen STARZ sin tur til å bli en del av serieprodusentenes A-liste.

Kelsey Grammer er Chicagos borgermester Tom Kane i den nye tv-serien Boss. Han er karismatisk og elsket av byens befokning, men samtidig skjuler det seg sider ved borgermesteren som ikke helt tåler dagens lys. Han er korrupt, og ikke minst lider han av en nevrologisk sykdom som gradvis vil gjøre ham mer og mer handikappet. Mye holdes med andre ord skjult i maktens korridorer i Chicago. Det blir nok uvant å se Kelsey Grammer i en helt ny rolle enn den vi kjenner han best fra, nemlig som psykiateren Dr. Frasier Crane fra både Cheers og Frasier. Altså en av de mest seiglivede rollekarakterene i USAs tv-histore. Allikevel har jeg stor tro på Grammer, for Boss har fått meget gode kritikker i USA.

CANAL+ har kjøpt inn serien, og for RiksTVs kunder har den premiere på CANAL+ Hits/Series søndag 4. desember kl. 21.00.

En av de som også er med på å produsere Boss er selveste Gus Van Sant som jeg tidligere har skrevet om. Dette er mannen bak de kritikerroste filmene Good Will Hunting og Elephant, så rent filmatisk kan dette bli en særdeles spennende tv-opplevelse.

Allerede før serien hadde premiere 21. oktober i USA, var det bestemt at det skulle produseres ytterligere en sesong av Boss.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus