Meny

Kongelig bryllup på BBC World News

Prins William og Kate Middleton gifter seg i Westminster Abbey fredag 29. april. Bryllupet skal sendes direkte på TV i svært mange land og blir trolig den mest sette royale begivenhet siden Williams foreldre, prins Charles og prinsesse Diana, giftet seg i 1981.

Velrenommerte BBC, en av verdens beste TV-produsenter, vil sende begivenheten fra klokken 09.00 til klokken 15.00. Et enormt mannskap av teknikere, fotografer og programledere vil følge hver setning, hver bevegelse og ha mange hundre medarbeidere i sving også ute i de paradepyntede gatene.

Selve vielsen skjer i den tusen år gamle Westminster Abbey. Det var her dronning Elizabeth og prins Philip ble viet. De siste kongelige som ble viet her, var Sarah og Andrew. Det var også i Westminster Abbey at William tok siste farvel med sin mor Diana da hun ble gravlagt i 1997.

Ønsker man den norske TV-vinklingen på bryllupet, så er selvfølgelig også både NRK og TV 2 på plass. NRK1 sender direkte fra klokken 10.00 til 15.00 – og TV 2 sender også et stort team til England og vil sende flere timer direkte både på hovedkanalen og på TV 2 Nyhetskanalen.

BBC World News, TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen er tilgjengelig i RiksPakken og som Fritt Valg. NRKs TV-kanaler er i tillegg fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus