Meny

Kongelig bryllup på BBC World News

Prins William og Kate Middleton gifter seg i Westminster Abbey fredag 29. april. Bryllupet skal sendes direkte på TV i svært mange land og blir trolig den mest sette royale begivenhet siden Williams foreldre, prins Charles og prinsesse Diana, giftet seg i 1981.

Velrenommerte BBC, en av verdens beste TV-produsenter, vil sende begivenheten fra klokken 09.00 til klokken 15.00. Et enormt mannskap av teknikere, fotografer og programledere vil følge hver setning, hver bevegelse og ha mange hundre medarbeidere i sving også ute i de paradepyntede gatene.

Selve vielsen skjer i den tusen år gamle Westminster Abbey. Det var her dronning Elizabeth og prins Philip ble viet. De siste kongelige som ble viet her, var Sarah og Andrew. Det var også i Westminster Abbey at William tok siste farvel med sin mor Diana da hun ble gravlagt i 1997.

Ønsker man den norske TV-vinklingen på bryllupet, så er selvfølgelig også både NRK og TV 2 på plass. NRK1 sender direkte fra klokken 10.00 til 15.00 – og TV 2 sender også et stort team til England og vil sende flere timer direkte både på hovedkanalen og på TV 2 Nyhetskanalen.

BBC World News, TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen er tilgjengelig i RiksPakken og som Fritt Valg. NRKs TV-kanaler er i tillegg fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet.