Somewhere med Coppola

Åtte år er gått siden Bill Murray (Bob) og Scarlett Johansson (Charlotte) møtte hverandre som to fortapte sjeler i en av verdens største byer, Tokyo. Da gjennom kameralinsen til Sofia Coppola i filmen Lost in Translation (2003), som er en av 2000-tallets aller flotteste filmopplevelser.

Nå viser CANAL+ First Sofia Coppolas nyeste og kritikerroste film Somewhere (2010) om en filmstjerne som lever et utagerende og bekymringsløst luksusliv i Hollywood, men som tvinges til å ta vare på sin 11 år gamle datter. Filmen  ble fjorårets vinner av den gjeve Gulløven for beste film i Venezia. Quentin Tarantino uttalte som leder av en enstemmig jury: Dette var en film som fortryllet oss fra første visning.

Se dokumentar om innspillingen av Somewhere på IMDB

Somewhere er delvis basert på Sofia Coppolas eget liv som ungjente og på reisefot med hennes far, den anerkjente filmregissøren Francis Ford Coppola (Gudfaren,Apokalypse nå! og Dracula). Det franske bandet Phoenix står for mye av lydbildet i Somewhere på lik linje med Lost in Translation, og det er ikke uten grunn. Sofia Coppola giftet seg nemlig med bandets vokalist  Thomas Mars tidligere i år, og sammen har de også to barn.  

Oslopuls.no ga fem av seks på terningen da Somewhere gikk på kino i fjor, mens Dagbladets filmanmelder ga filmen en firer.

CANAL+ First Tirsdag 20. desember kl. 21.00
CANAL+ Hits Onsdag 28. desember kl. 03.25

God film!

Ole-Chr./RiksTV

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus