Best av de beste - premiere på TV 2

Søndag 11. november kl. 20.00 skal noen av Norges mest kjente idrettsmenn og kvinner møtes til kamp for første gang.  Aktuelle profiler er blant annet Håndballstjernen Kristian Kjelling, fotballproff Morten Gamst Pedersen og alpinesset Aksel Lund Svindal. I tillegg skal hockeystjernen Mats Zuccarello, OL-vinner Tarjei Bø og snowboardproff Andreas Ygre Wiig være blant deltakerne.

Seks av våre aller beste idrettsmenn møtes for å gjøre opp om en bil. Gjennom 19 fysiske øvelser fordelt på fem tv-programmer følger vi konkurransen mellom de beste av de beste.

Det er et skikkelig stjernegalleri du møter i TV 2-programmet «Best av de beste» i høst. Blant de seks deltakerne finner vi utøvere som kan smykke seg med både olympiske medaljer og verdensmester-titler.

Dette er deltakerne i 2012-utgaven av «Best av de beste»:

Tarjei Bø (24) er stryningen som ble olympisk mester med det norske stafettlaget i skiskyting under OL i Vancouver i 2010. Under VM i skiskyting i Khanty-Mansijsk i 2011 vant han sin første individuelle gullmedalje i et internasjonalt mesterskap på seniornivå, i tillegg til at han ble verdensmester på stafett- og mix-stafett-lagene. I tillegg vant han, som en av de yngste gjennom tidene, verdenscupen sammenlagt i 2011.

Kristian Kjelling (32) debuterte i eliteserien i håndball som 17-åring. Etter fire sesonger i hjemlig liga, ble han utenlandsproff i spanske Ademar León - hvor han ble toppscorer i den spanske ligaen. Der ble han i fem sesonger, før han gikk til Portland San Antonio i samme land. Etter totalt åtte sesonger i Spania, gikk turen i 2009 til danske Aalborg, og der er han ennå. Kjelling har også hatt en innholdsrik karriere på landslaget. Han debuterte mot Sveits i 2001, men hans store gjennombrudd kom under VM i Tunisia i 2005. Han står totalt med 600 scoringer på 154 kamper for Norge (per 17. oktober 2012).

Morten Gamst Pedersen (31) startet fotballkarrieren i Norild i hjembyen Vadsø. Han tok steget til Tippeligaen og Tromsø i 2000, før ferden gikk til engelske Blackburn Rovers i 2004 - samme år som han debuterte på det norske A-landslaget. «Gamsten» står foreløpig med 16 mål på 73 kamper for landslaget.

Aksel Lund Svindal (29) slo gjennom som alpinist med to NM-gull i 2003. Etter den tid har premieskapet fått jevnlige påfyll, med bl.a. fire VM-gull, ett OL-gull, samt sølv- og bronsemedaljer fra VM og OL. Han har vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger, og står med 16 enkeltseiere i verdenscupen. Han har også mottatt flere forskjellige utmerkelser for sin innsats som idrettsutøver.

Andreas Ygre Wiig (31) er profesjonell snøbrett-utøver. Han vant gull i Winter X Games både i 2007 og 2008. Da hadde han allerede en bronsemedalje fra 2005 og en sølvmedalje fra 2006.

Mats Zuccarello Aasen (25) debuterte i Get-ligaen i ishockey for Frisk Tigers i 2004, og ble seriemester med klubbben i 2007/2008-sesongen. Derfra gikk turen til svensk eliteserie og klubben Modo i 2008/2009-sesongen. Her ble han «Årets nykommer», og i 2009/2010 ble han toppscorer i den svenske ligaen. I 2010 gikk Aasen til NHL-klubben New York Rangers. I juni i år signerte han en toårskontrakt med den russiske KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk. Han fikk sin landslagsdebut i 2008, og i 2010 ble han tildelt Gullpucken av Norges Ishockeyforbund.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus