Meny

DALLAS er tilbake

En av de store såpeseriene fra 80-tallet er nå tilbake i ny drakt på norske tv-skjermer. Gjør deg klar for 10 rykende ferske episoder om den styrtrike oljefamilien Ewing i Dallas som har premiere på TV 2 i kveld. 

Dallas gikk hver eneste uke over 13 år på svensk tv for de som var "heldige" å bo langs grensen, og ble også selve malen for begrepet såpeopera. TV-serien blir i tv-historien også sett på som forløperen til Dynastiet og Falcon Crest som hadde skyhøye seertall på NRK.

Filmavdelingen til NRK nektet å kjøpe inn Dallas da serien ble lansert i 1978. For NRK var den kommersielle såpesjangeren svært kontroversiell. Norske tv-seere raste. Noen år senere ga NRK etter for tv-seernes ønsker, og kjøpte inn Dynastiet som et plaster på såret.

"Dallas" hadde premiere i USA i 1978 og ble etter hvert en av verdens mest populære såpeserier. I hele 357 episoder kunne man følge det dramatiske livet til familien Ewing på Southfork-gården i Dallas. I 2012-versjonen møter vi en ny generasjon Ewing, men kjente ansikt som Larry Hagman (J.R Ewing), Patrick Duffy ("Bobby" ) og Linda Grey (Sue Ellen) er fremdeles med. Den nye sesongen består av 10 episoder som TV 2 sender nå i sommer.

Kommentator Joacim Lund gir nye Dallas terningkast 4 i dagens Aftenposten.

Dallas 2012

Alder er ingen hindring. Larry Hagmans rolle som JR Ewing står like støtt til tross for skuespillerens 80 år.

Dallas 1978

DALLAS: En av de mest kjente vignettene i tv-historien.

Dette er Dallas på bloggen Serienytt.
Såpeopera i Norge: En omstridt historie

Se første episode av Dallas på TV 2 mandag 2. juli kl. 21.45.