Meny

DALLAS er tilbake

En av de store såpeseriene fra 80-tallet er nå tilbake i ny drakt på norske tv-skjermer. Gjør deg klar for 10 rykende ferske episoder om den styrtrike oljefamilien Ewing i Dallas som har premiere på TV 2 i kveld. 

Dallas gikk hver eneste uke over 13 år på svensk tv for de som var "heldige" å bo langs grensen, og ble også selve malen for begrepet såpeopera. TV-serien blir i tv-historien også sett på som forløperen til Dynastiet og Falcon Crest som hadde skyhøye seertall på NRK.

Filmavdelingen til NRK nektet å kjøpe inn Dallas da serien ble lansert i 1978. For NRK var den kommersielle såpesjangeren svært kontroversiell. Norske tv-seere raste. Noen år senere ga NRK etter for tv-seernes ønsker, og kjøpte inn Dynastiet som et plaster på såret.

"Dallas" hadde premiere i USA i 1978 og ble etter hvert en av verdens mest populære såpeserier. I hele 357 episoder kunne man følge det dramatiske livet til familien Ewing på Southfork-gården i Dallas. I 2012-versjonen møter vi en ny generasjon Ewing, men kjente ansikt som Larry Hagman (J.R Ewing), Patrick Duffy ("Bobby" ) og Linda Grey (Sue Ellen) er fremdeles med. Den nye sesongen består av 10 episoder som TV 2 sender nå i sommer.

Kommentator Joacim Lund gir nye Dallas terningkast 4 i dagens Aftenposten.

Dallas 2012

Alder er ingen hindring. Larry Hagmans rolle som JR Ewing står like støtt til tross for skuespillerens 80 år.

Dallas 1978

DALLAS: En av de mest kjente vignettene i tv-historien.

Dette er Dallas på bloggen Serienytt.
Såpeopera i Norge: En omstridt historie

Se første episode av Dallas på TV 2 mandag 2. juli kl. 21.45.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus