En reise, mye følelser og en dysfunksjonell familie

Sommerferien er nå over for de fleste. Vi trøster derfor med tre gode mandagsfilmer som du kan få med deg i kveld.

The Trip

Komedie. 2010. 94 min.

“The Trip” er en slags kulinarisk reise-mockumentar med de to britiske komikerne og skuespillerne Steve Coogan og Rob Brydon i hovedrollene. Historien er oppdiktet og halvveis improvisert, men basert på deres virkelige jeg.

Steve (Steve Coogan) skal anmelde et halvt dusin restauranter for The Observer og ringer motvillig Rob (Rob Brydon), den eneste personen han kan komme på som er ledig. Steve, den selvbevisste og selvopptatte kjendisen og damefuten, og Rob, den vennlige waliseren med en sykelig trang til å gjøre imitasjoner, pakker sekkene og kjører av gårde. Maten og oppdraget blir imidlertid raskt sekundært. I løpet av seks kulinariske måltider på seks forskjellige restauranter, diskuterer de livets store spørsmål. Samtalene går raskt fra lett filosofering og nærlesninger av ABBAs tekster, via kniving om hvem som vet mest eller best, til imitasjonskonkurranser og spydige fornærmelser.

Se The Trip på CANAL+ First mandag 6. juli kl. 21.00

Fornuft og følelser

Drama. 1995.

Når Mr. Dashwood dør, må han forlate mesteparten av sin eiendom til sin sønn fra sitt første ekteskap, noe som gjør hans andre kone og hennes tre døtre nødlidende. De blir tatt hånd om av en vennlig fetter, men deres fattigdom reduserer døtrenes sjanser på ekteskapsmarkedet. Mange komplikasjoner - vil sann kjærlighet vinne? Regissert av Ang Lee. 
Med blant andre Emma ThompsonKate Winslet og en ung Hugh Grant.

Se Fornuft og følelser på SVT 2 mandag 6. juli kl. 21.30 

The Royal Tenenbaums

Komedie. 2001.

Den dysfunksjonelle familien Tenenbaum består av fem store genier. Men med stort intellekt kommer også store tragedier. Familiefaren flytter ut mens barna er små. Ti år senere prøver han å gjenforene den ulykkelige familien ved å si at han kun har noen uker igjen å leve.
Regi: Wes Anderson.
I rollene: Gene Hackman, Anjelica Huston, Ben Stiller, Gwyneth Paltrow, Luke Wilson, Owen Wilson, Danny Glover.

Aldersgrense: 11 år.

Se The Royal Tenenbaums på TV 2 Filmkanalen mandag 6. juli kl. 00.15  

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus