Evig solskinn, krutt og walisisk ungdom

Første mandag i juli er her. Mange har tatt ferie og forlatt landet for bedre og varmere vær. Mandagsfilmen er redningen for oss som er igjen. Her er denne mandagens tre utvalgte:

Submarine

Dramakomedie. 2010. 94 min.

Dramakomedien ”Submarine” utspiller seg i den walisiske industribyen Swansea, en by som bare er kulisser for filmens dysfunksjonelle mennesker. 15 år gamle Oliver Tate (Craig Roberts) sliter med å passe inn på skolen, og forsøker samtidig å forhindre at foreldrene skal skille seg. Han har to store mål i livet: Å redde foreldrenes skjøre ekteskap gjennom en nøye uttenkt plan, og å tape sin uskyld innen sin neste bursdag. Han mistenker at moren (Sally Hawkins) har en affære med New Age-naboen Graham (Paddy Considine) og forsøker å ta kontrollen ved å dikte opp et kjærlighetsbrev fra sin mor som han sender til sin far (Noah Taylor). Selv er Oliver interessert i Jordana (Yasmine Paige), som er en selvlært pyroman som krever å få lese gjennom Olivers dagboksnotater – spesielt de delene som handler om henne.

Se Submarine på CANAL+ First mandag 2. juli kl. 19.20

 Evig solskinn i et plettfritt sinn

(Eternal Sunshine Of The Spotless Mind). Amerikansk komedie fra 2004.

Joel er forbløffet over at kjæresten Clementine har fått slettet minnene om forholdet deres. Desperat bestemmer han seg for å gjøre det samme. Men idet minnene hans gradvis forsvinner, gjenoppdager Joel kjærligheten til Clementine. Han bestemmer seg for å avbryte prosessen og ta minnene tilbake.

Regi: Michel Gondry. I rollene: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Tom Wilkinson, Elijah Wood, Mark Ruffalo, David Cross, Lauren Adler, Gerry Robert Byrne, Josh Flitter, Dylan Gallagher, Ellen Pompeo. Aldersgrense: 11 år. (t)

Se Evig solskinn i et plettfritt sinn på TV 2 Filmkanalen mandag 2. juli kl. 21.00

Desperado

Mexikansk action fra 1995.

El Mariachi blir blandet inn i en krig mellom lokale narkotikalangere når han vil hevne seg på en gangster som drepte kjæresten hans. En het, kruttsterk og rå oppfølger til den første filmen av Rodriguez.
Med: Antonio Banderas, Salma Hayek, Joaquim de Almeida, m.fl.

Regi: Robert Rodriguez (18 år)

Se Desperado på NRK 3 mandag 2. juli kl. 21.25 

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus