Game of Thrones - kampen om jerntronen fortsetter

Onsdag 2. mai, kun en måned etter USA-premieren, kommer sesong to av Game of Thrones på CANAL+. Intrigene fortsetter, persongalleriet og det blir også gjensyn med Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Lena Headey og Emilia Clarke.  

Game of Thrones sesong 2

Unge kong Joffrey er en fullstendig følelsesløs person som skalter og valter med folks liv som det passer ham. Foto: CANAL+

Det har snart gått et år siden ”Game of Thrones” hadde norgespremiere på CANAL+. Kun noen få uker etter den amerikanske tv-premieren har CANAL+ norgespremiere. HBOs episke eventyrserie er basert på George R. R. Martins kritikerroste bøker om riket Westeros.

I den andre sesongen råder kaoset i de sju kongerikene etter Eddard Starks død. Kampen om jerntronen hardner til mellom de rivaliserende kongefamiliene. Peter Dinklage (Emmy- og Golden Globe-belønnet for sin prestasjon) spiller den slu Tyrion Lannister som blir unge kong Joffreys (Jack Gleeson) nærmeste rådgiver.

På den andre siden av havet planlegger prinsesse Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) sin retur til Westeros, med sine tre nyklekkede drager ved sin side…

Robb Stark (Richard Madden) er nå konge i nord og hans barndomsvenn Theon Greyjoy (Alfie Allen) står trofast ved hans side. Det blir også gjensyn med Eddard Starks enke Catelyn (Michelle Firley) og deres barn Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams), Bran (Isaac Hemstead-Wright) og den uekte sønnen Jon Snø (Kit Harington).

Catelyn har tatt Jaime Lannister som gissel, men samtidig har Cersei lagt beslag på Sansa som tvinges til å bli kong Joffreys kone…

Sesong to er basert på den andre boken ”A Clash of Kings” (utgis på norsk i to deler i mars/april: ”Kongenes kamp og ”Dragenes dronning”). Opptakene er gjort blant annet i Dubrovnik og på Island.

 

CANAL+

Les mer om CANAL+

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus