HBO-seriene Girls og Enlightened tilbake på C More

Andre sesong av suksesseriene vises på C More dagen etter USA-premieren i januar 2013.

Mandag 14. januar, er to prisbelønte serier fra HBO, Girls og Enlightened tilbake på C More. Girls er en av HBOs mest omtalte komiserier på mange år. Denne treffende skildringen av fire unge jenters tilværelse i New York er produsert, regissert og skrevet av Lena Dunham, som også spiller hovedrollen.

Laura Dern har vunnet Golden Globe for hovedrollen som den besluttsomme, men misforståtte Amy i den tragikomiske serien, Enlightened, som hun har laget sammen med Mike White. Begge seriene kan du se på C More Series.

Det tok kun én sesong for kvartetten fra ”Girls” å få «Sex and the City»-status hos en ny generasjon. Jentene i HBOs komiserie er noe yngre, har begrensede midler og er enda mer forvirret når det gjelder kjærlighet og karrierevalg. Lena Dunham har manus, regi, produksjon og innehar hovedrollen i serien ”Girls”, som har mottatt en rekke Emmy-nominasjoner. Serien kretser rundt den selvutnevnte forfatteren Hannah (Lena Dunham), velorganiserte Marnie (Allison Williams), glamourbohemen Jessa (Jemima Kirke) og naive Shoshanna (Zosia Mamet). I den første sesongen hadde Hannah et slags forhold til eksentriske Adam (Adam Driver), når Adam omsider åpent seg og viste følelsene sine, skremte Hannah han med sin redsel for å bli samboer. Hannah havnet også i klammeri med bestevennen til Marnie. I sesongavslutningen overrasket Jessa alle med å gifte seg med forretningsmannen Thomas John (Chris O’Dowd). I løpet av bryllupsfeiringen ble både Shoshanna og Marnie tiltrukket av en annen type menn enn normalt, og Hannahs krangel med Adam ble avbrutt av at han ble påkjørt og måtte kjøres bort i ambulanse. Hva som skjer videre får man først vite i januar når jentene er tilbake på C More.

 

Laura Dern har laget serien sammen med Mike White (”School of Rock”), som også spiller kollegaen Tyler. Hun har mottatt en Golden Globe for sin tolkning av rollen som Amy Jellicoe, en fremgangsrik innkjøper hos Abaddon Industries. I den første sesongen fikk Amy et sammenbrudd foran sjefen Damon (Charles Esten) som hun også hadde en romanse med. Etter et opphold på et behandlingshjem kommer Amy tilbake full av energi og gode ideer, og bosetter seg hos sin mor Helen (Diane Ladd). Amy kjempet videre med forholdet til ekskjæresten Levi (Luke Wilson) som tilslutt innså at han måtte på rusavvenning. Etter at den hevnlystne Damon har gitt Amys jobb til den tidligere assistenten Krista (Sarah Burns) og henvist Amy til avdelingen i kjelleren, begynner hun å undersøke Abaddons forretningshemmeligheter – alt fra uetiske prosedyrer rundt bonusutbetalinger til miljøskadelige stoffer.  På slutten av forrige sesong presenterte Amy sin sak på et møte fult av sjefer, men fikk dårlig respons. Tilbake ved pc’en hevner hun seg ved å hakke selskapets e-postkonto ved hjelp av ett passord hun har fått av Tyler. I den andre sesongen, som har premiere samme dag som ”Girls” bør man få vite hvilke hemmeligheter Amy er på sporet av.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus