Meny

Her er de tre finalistene

Siste del av finalen av Det store dykket nærmer seg. Første del av finalen ble holdt på Norsk Maritimt Museum rett før jul. Der gikk to deltagere videre til hovedfinalen; Øyvind Furuhatt og Christian Slettebakk. Se første del av finalen på dagbladet.no: Episode 1Episode 2Episode 3 og Episode 4

Det er tre plasser i hovedfinalen. Under Hoppuka har nå det norske hopplandslaget valgt ut den siste finalisten til hovedfinalen. Den siste finaleplassen er en "wildcard"-plass. Det vil si at hvilket som helst bidrag som har deltatt i konkurransen har sjansen til å gå rett til finalen uavhengig av antall stemmer eller deltagelse i første finalerunde.

Vi gratulerer Stian Servoss fra Bergen med finaleplass. 

Vi tok en prat med Stian:

Hvordan oppdaget du – og kom du med i Titanic-konkurransen?
Min lillebror tipset meg om konkurransen fordi han vet jeg liker å lage film. Så da laget jeg og sendte inn en video.

Hva tenkte du da innslaget ble laget? Var det impulsivt?
Hele ideen var egentlig veldig impulsiv. Det er vanskelig å filme barn, spesielt hvis man ønsker at de skal gjøre spesielle handlinger. Jo yngre jo verre, han var under to måneder når jeg laget filmen så det var jo en utfordring i den forstand.

Hvor er opptaket gjort?
Opptaket er gjort hjemme.

Ligger det noe spesielt bak tittelen på innslaget?
Tanken med tittelen “Det varer aldri lenge nok” er at man alltid blir avbrutt av noe når man egentlig bare vil slappe av å se på tv.

Hvordan laget du/dere det?
Jeg filmet lenge for å ha materiale nok til å klippe det sammen. Når jeg hadde klippet det følte jeg jeg trengte noen innklippsbilder så jeg gikk tilbake for å filme avslutningsbildet med hånden som strekker seg etter fjernkontrollen.

Hvem er med på innslaget?
Min sønn, Frej Lars.

Hvem skal du ta med deg på turen dersom du vinner til slutt?
Hvis jeg vinner vil jeg ta med meg min kjæreste Astrid Olsson. Hun er veldig eventyrlysten.

Hva gjorde du opptaket med?
Jeg brukte en Canon 7D til å gjøre opptakene.

Har du noen tips/gode råd til de to andre finalistene?
Jeg syntes innslagene til de to andre finalistene er veldig bra. Når det gjelder “Lidenskap blir født” føler jeg den er veldig raskt klippet og hadde kanskje hatt godt av lengre tid men siden grensen var på 30 sekunder må man forholde seg til det.

Dersom du vinner - tør du å være med ned de 3 800 meterne til skipet?
Selvsagt, det er jo en opplevelse man vil huske resten av livet.

Hva er fjernsynsglede for deg?
Fjernsynsglede er når man får slått seg til ro i sofakroken og det tilfeldigvis går en bra film på tv, gjerne en du aldri har hørt om som griper oppmerksomheten min helt fra starten.

Hva ser du aller helst på tv?
Jeg ser mye tv-serier som Dexter og Breaking Bad men det beste med tv er at man alltid har noe nytt å se.

Favorittprogram og programledere?
Jeg ser mye på SVT siden RiksTV nå har gjort det mulig. Det jeg har sett mest i det siste er “Allt för Sverige”. En serie om amerikanere som kommer til Sverige for å treffe slektninger de aldri har vist om.

Kjenner du noe til historien om Titanic?
Jeg vet… som de aller fleste at skipet forliste på sin første tur og at mange mennesker omkom.

Hvordan vil du eventuelt forberede deg til en tur ned til Titanic?
Jeg ser for meg en utrolig spennende tur som få får mulighet til. Et ubeskrivelig eventyr.