Meny

Hoppsponsing - helt konge!

I november 1905 kom Prins Carl av Danmark til Norge som den nye "folkevalgte" kongen etter unionsoppløsningen med Sverige, og han ble som vi vet kronet som Norges Kong Haakon VII i Nidarosdomen i 1906. Allerede da var populariteten hans stigende. Det var ikke tilfeldig, men et resultat av et bevisst arbeid fra den nye monarken.

En av den nye kongens nære støttespillere var Fritjof Nansen. Et sterkt råd fra Nansen var at hvis den nye kongen skulle få plass i det norske folks hjerter, så var Holmenkollrennet riktig arena for dette. Den ferske kongefamilien møtte opp i Holmenkollen til deres første offisielle opptreden og møte med det norske folket - i februar 1906. På hopprenn. Etter dette deltok kongen på 42 Holmenkollsøndager, og kommende Kong Olav overvar hele 72 Holmenkollrenn.

Både Kong Haakon og Kong Olav ble svært folkekjære. Det var mange årsaker til dette, men en medvirkende faktor var deres folkelige tilnærming og involvering i en av de viktigste idrettene med forankring i den norske folkesjelen. Hopp.

En kongestrategi
Høsten 2011 bestemte vi i RiksTV oss for å gjøre som Kong Haakon. Vi fulgte Nansens råd; hvis vi skal involvere oss i norsk sammfunns- eller kulturliv, så skal vi involvere oss i noe det norske folk er opptatt av. Samtidig måtte det være en involvering med utgangspunkt i vårt felles ståsted; sterk forankring i norske verdier og et genuint ønske om å utfordre og forandre.

Valget falt på hopp etter å ha møtt et miljø som satset offensivt, som var optimistiske utfordrere og samtidig opptatt av å levere gode opplevelser. Akkurat som oss selv. Da vi etablerte sponsoratet med både kvinne- og herrelandslaget hadde vi store forventninger til dette samarbeidet, og disse forventningene er til de grader innfridd denne vinteren.

Stor sesong for norsk hoppsport
Som ny sponsor har vi fulgt landslagene tett i sesongen som har vært, og hoppsesongen har vært veldig positiv sett med våre øyne. Vi har friskt i minne de middelmådige VM-resultatene for hopperne i Oslo 2011. Men i år har vi hatt mange gode, og historiske opplevelser. Vi i RiksTV er opptatt av fjernsynsglede, og det har vi virkelig fått i vinter.

VM i Vikersund

I februar ble det gjennomført et fantastisk VM i skiflyvning i Vikersund. Organisasjonskomiteen med hele Vikersund som frivillige, arrangerte en enorm folkefest med 65 000 publikummere. Dette er verdens største hoppbakke, og med svært flotte rammer skapte utøverne noen uforglemmelige tv-øyeblikk.

Det største i Vikersund var utvilsomt andreplassen til Rune Velta etter strålende flyvning. Rune er kun 22 år gammel, og han viste her at han hører hjemme i verdenstoppen. Med et godt nedslag på sitt lengste hopp, ville han gått helt til topps. Neste gang!

Tidenes nest lengste hopp
I Vikersund fikk også se tidenes nest lengste hopp. Anders Fannemel hopper utrolige 244,5 meter. Dette var helt rått, og med dette svevet vant Anders premien vi i RiksTV satt opp til den som hoppet lengst i årets VM. Vel fortjent!

Historiens første verdenscup for kvinner

Denne sesongen ble det gjennomført tidenes første Verdenscup for kvinner. Frem til nå har det kun vært gjennomført renn i Kontinental-cupen, men denne sesongen har endelig FIS jevnstilt kvinnene med mennene.

Alle verdenscuprennene har blitt vist på NRK, og det har vært moro å oppleve Anette Sagens to pallplasseringer. Først i Val di Fiemme, og så i verdenscupavslutningen i Oslo.

Det norske laget er fortsatt ungt, og denne sesongen har vist at det ligger stort potensiale for neste sesong - som også er VM-sesong for damelandslaget. Som støttespiller til damene, ønsker vi i RiksTV å bidra til at flere i Norge får opp interessen for kvinnehopp, og vi ser frem til å jobbe enda tettere med damene neste sesong.

Stor interesse i media for hopperne
Vi skal ikke legge skjul på at det er viktig for oss at media også er intereressert i og opptatt av hopp. Det har vært svært god dekning av idretten denne sesongen, og dekningen har fokusert både på det sportslige og på aktiviteter utenfor hoppbakken.

Tom Hilde er blitt omtalt som en av "Norges mest attraktive ungkarer". Og til alle som måtte lure, så avviser han romansen med den slovenske tv-reporteren.

Sesongens store høydepunkt

Sesongens høydepunkt er utvilsomt Anders Bardals prestasjon. Denne sesongen har han vært på pallen hele 12 ganger i verdenscupen, og det endte med at han tok hjem pokalen etter endt sesongslutt.

Vi har en mester!

Denne prestasjonen er enormt imponerende da vi vet at Bardal er den første nordmannen som vinner verdenscupen på 18 år. Ikke siden Espen Bredesen vant i 1994 har vi opplevd en lignende norsk prestasjon i hoppbakken. Det at Anders igjennom hele sesongen har vært så solid, har gjort det hele umåtelig spennende for oss i RiksTV. Spenningen varte helt til siste hopp - i sesongens siste renn. Dette har vært stor underholdning - ekte Fjernsynsglede.

Vinn Anders sin gull-lue og signert landslagsjakke

Den nye kongen Når vi nå ser tilbake på sesongen og alt vi har vært igjennom med hopplandslagene, så er vi en svært tilfreds sponsor. Hopperne har gitt oss mange gode opplevelser og noen historiske hendelser. Vi i RiksTV tror ikke vi blir like populære som folkekongene Haakon og Olav selv om vi sponser hopperne. Vi er ydmyke til vår gevinst og vårt bidrag ved å være en støttespiller for disse utøverne. Dette hindrer oss allikevel ikke fra at vi gleder oss stort over de opplevelsene hopperne har gitt oss, og vi ser frem til å være enda tettere på landslagene i fremtiden. Hopperne har gitt oss mye inspirasjon i vinter, og i tillegg; en ny konge i hoppbakken. Anders Bardal!

Bernt A. Andersen / RiksTV