Kameleoner, Spike Lee og Sverre Anker Ousdal

Sommerferien har allerede begynt for mange, og tv-kanalene kjører på med serierepriser for å fylle sendeskjema mellom de store sportshøydepunktene. Til glede for noen, til ergrelse for andre. Da er det godt å ha Mandagsfilmen. I kveld blir det animasjon, gjengskildringer fra California og en god dose doktoraction fra nordnorske landskap. Snurr mandagsfilm! 

Her er denne ukas tre utvalgte mandagsfilmer:

Rango

Kameleonen Rango – i Gore Verbinskis dataanimerte film med samme navn – opplever en identitetskrise og oppdager at av og til må man virkelig stikke seg ut fra omgivelsene for å smelte best mulig inn. Filmen vant Oscar i kategorien Beste animasjonsfilm.

Animasjonsfilmen ”Rango” byr på en spennende vri på den klassiske westernlegenden om outsideren som redder en by – og seg selv i prosessen. Handlingen følger hovedpersonen Rango – en kameleon med identitetskrise – som lever en beskyttet tilværelse som et vanlig husdyr. For hvordan kan man egentlig satse stort når hele hensikten med livet er å gå i ett med omgivelsene?

Først når Rango ved et uhell ender opp i westernbyen Dirt, en lovløs utpost befolket av ørkenens mest slu og sprø skapninger, oppdager plutselig den lite heltemodige øglen at han i aller høyeste grad skiller seg ut. Byens innbyggere ønsker ham velkommen som sitt aller siste håp, og før han vet ordet av det har han utnevnt seg selv til sheriff Rango. Han lever ut rollen etter beste evne, helt til en rekke actionpakkede situasjoner og møter med diverse sprø skikkelser forvandler ham til helten han alltid har drømt om å være.

Det er regissøren av "Pirates of the Caribbean"-filmene Gore Verbinski som står bak filmen ”Rango”. I denne originalversjonen av filmen er det Johnny Depp som gir stemme til Rango, og med seg har han velkjente stjerner som Isla FisherAbigail Breslin,Alfred MolinaBill NighyHarry Dean StantonRay Winstone og Timothy Olyphant.

Se Rango på CANAL+ First mandag 25. juni kl. 19.10

Sucker Free City

Den anerkjente filmskaperen Spike Lee gjør et sprang fra kinolerretet til tv-formatet i Showtime-dramaet Sucker Free City fra 2003. Tre ulike gjenger med forskjellige bakgrunner som kjemper om kontrollen over San Franciscos gater. Vi møter tre unge menn, som alle er involvert i kriminalitet: Nick, som driver med kredittkortbedrageri, K-Luv, som blir med i en gjeng og Lincoln, som er en stigende stjerne i den kinesiske mafiaen... Sucker Free City er filmen som egentlig skulle bli en serie, men den amerikanske betaltv-kanalen Showtime skrinla idéen.

Spike Lee er kjent for en rekke kjente filmer som blant annet Malcolm X og Inside Man. I tillegg har han regissert en rekke musikkvideoer for både Prince, Michael Jackson og Public Enemy.

Se Sucker Free City på SVT1 mandag 25. juni kl. 23.15 

Etter... Rubicon  

På en øy på kysten av Nord-Norge må to gutter søke ly i et voldsomt uvær. I samme område driver frakteskuta Rubicon hjelpeløst omkring uten mannskap. Dagen etter er alt tilsynelatende normalt i det vesle utkantsamfunnet, men hva de ikke vet, er at en stor tragedie rammer dem under nattens storm. Marerittet begynner når det viser seg at guttene fra øya har pådratt seg en ukjent og dødbringende sykdom. Jon Hoff (Sverre Anker Ousdal)er overlege på distriktssykehuset. Alle vanlige diagnoser slår feil, og når Hoff prøver å gå videre med undersøkelsen, blir han stoppet av myndighetene. Hoff, som ikke lar seg overtale så lett, oppdager etterhvert en serie alvorlige hendelser, med skremmende konsekvenser langt utover det lille lokalsamfunnet. Tidligere kulturminister Ellen HornToralv Maurstad, Bjørn Sundquist og Jack Fjeldstad er også med i denne norske 80-tallsklassikeren.

Se Etter... Rubicon på NRK1 mandag 25. juni kl. 01.45

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus