Mandagsfilmen: Clintern, dobbeltagenter og Sigmund Freud

Mandagen er her. Kanskje ikke akkurat som noen overraskelse... Uansett så er det herlig å glede seg over at mandagsfilmen lever videre. I kveld står stjerner som Clint Eastwood, Angelia Jolie og Viggo Mortensen for tur. Valget blir ditt!

Her er våre tre utvalgte mandagsfilmer for deg i kveld. Snurr film!

All makt

Amerikansk thriller, 1997

Luther Whitney er en tyv som forbereder en siste lukrativ jobb før han trekker seg tilbake. Han bryter seg inn i et vel bevoktet hjem, og er i ferd med å håve inn verdisaker når han plutselig blir avbrutt av en eldre mann, og en sexy ung kvinne. Det hele utvikler seg i en ubehagelig voldsom retning. To menn styrter inn i rommet og skyter kvinnen. Luther klarer å forsvinne i kaoset som oppstår. Senere får han vite at den eldre mannen er USAs president, en mann som taler høyt til folket om den foruroligende voldstendensen i samfunnet.

Anbefalt alder: 15.

Regissør: Clint Eastwood

Skuespillere: Clint Eastwood, Gene Hackman og Ed Harris

 

Se All maktVOXkl. 21.00

Salt

Thriller, USA, 2010

Den respekterte CIA-agenten Evelyn Salts lojalitet blir satt spørsmålstegn ved da en russisk avhopper påstår at hun er dobbelagent og har planer om å drepe den amerikanske presidenten. Salt tvinges på rømmen og bruker alle undercoverevnene sine for å ikke bli fanget – samtidig som hun avdekker en hemmelighet uten sidestykke. Spenningsfylt actionthriller signert Phillip Noyce (”The Bone Collector”) med Angelina Jolie (”Mr. and Mrs. Smith” og ”Lara Croft: Tomb Raider”) i hovedrollen som mystiske Salt. Liev Schreiber (”X-mens Origins: Wolverine”) og Chiwetel Ejiofor (”American Gangster”) ses blant andre i øvrige roller.

Regissør: Phillip Noyce

Skuespillere: Angelina Jolie, Liev Schreiber og Chiwetel Ejiofor

Se SaltC More First kl. 22.30

A Dangerous Method

Britisk drama, 2011

David Cronenberg er tilbake med et intenst trekantdrama basert på virkelige hendelser. Psykiateren Carl Jung og hans mentor Sigmund Freud har en turbulent relasjon som fører fram til psykoanalysens tilblivelse. Deres fellesnevner er den dypt forstyrrede, men vakre og intelligente Sabina Spielrein, kvinnen som både forener og splitter dem.

RegissørDavid Cronenberg

Skuespillere: Michael Fassbender, Keira Knightley og Viggo Mortensen

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus