Mandagsfilmen: Oscar-vinner, Sundance-vinner og Whitney Houston

Snøen har lavet ned over store deler av landet. Klokka er stilt en time tilbake. Siste mandag i oktober 2012 er et faktum. Hva er vel ikke bedre enn å krype ned i sofaen og nyte en riktig god mandagsfilm. I kveld byr vi på både på en 90-tallsklassiker, årets Oscar-vinner i kategorien Beste utenlandske film og en Sundance-vinner fra 2011.

Snurr film!

The Bodyguard

Amerikansk drama, 1992

Rachel (Whitney Houston) har hatt en fantastisk karriere som bare synes å gå én vei – oppover. Men suksessen har sin pris. Blant hennes mange beundrere befinner det seg en besatt tilhenger som bombarderer henne med skremmende brev. Nå ser hun ingen annen råd enn å skaffe seg en egen livvakt. Slik møtes Frank (Kevin Costner) og Rachel. Ingen av dem er forberedt på de følelsene som settes i sving når de lærer hverandre å kjenne.

Regissør: Mick Jackson
Skuespillere:Kevin Costner, Whitney Houston og Gary Kemp.
Anbefalt alder: 15. Se BodyguardVOX kl. 21.00

Nader og Simin

Drama, 2011

Middelklasseparet Nader og Simin har vært gift i 14 år når de bestemmer seg for å separeres. Simin flytter til utlandet for å gi datteren bedre muligheter men Nader velger å bli i Tehran for å pleie faren som er syk. Når han ansetter en hjemmehjelp som kommer fra en lavere sosial samfunnsklasse får det dramatiske konsekvenser. Gripende Iransk drama skrevet og regissert av Asghar Farhadi. ”Nader og Simin” ble belønnet med Oscar for ”Beste utenlandske film” i 2012.

Regissør: Asghar Farhadi
Skuespillere: Payman Maadi, Leila Hatami og Sareh Bayat

Se Nader og SiminC More First kl. 21.00

Tyrannosaur

Britisk drama, 2011

Historien om Joseph er preget av vold og et sinne som driver ham til selvdestruksjon. I den onde spiralen som er hans liv finner han håp og redning i Hannah, en kristen veldedighetsarbeider. Fra starten av ser Joseph ned på troen hennes og hennes antatt idylliske liv, men han innser snart at Hannahs liv er alt annet en fredelig. Ettersom forholdet deres utvikler seg lærer de å forstå og akseptere den smerten de begge bærer inne i seg. Tyrannosaur vant pris for beste drama i Sundance International Film Festival i 2011.

Regissør: Paddy Considine
Skuespillere: Peter Mullan, Archie Lal og Jag Sanghera

Lei Tyrannosaur med Filmtjenesten og Ekstra

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus