Mandagsfilmen: Vietnam, Viggo og surfing

Oktobermandager er som skapt for film. I kveld er det duket for åttitall, hester og en dokumentar om hvordan det hadde vært hvis jeg... Og hvis du har tilgang til Ekstra så kan vi friste med både Johnny Depp og Will Smith fra to av 2012s store kinosuksesser.

Snurr film.

Her er godbitene for mandag 15. oktober:

Good Morning Vietnam

Amerikansk drama, 1987

En radioprogramleder i Vietnam bryter alle regler når han forteller vågale historier og tillater seg å sende uredigerte nyhetsmeldinger over eteren til soldatene.
Med bl.a. Tran Tung Thanh, Forest Whitaker, Robin Williams.
Anbefalt alder: 15.

Se Good Morning VietnamVOX kl. 21.00

Hidalgo

Amerikansk action-eventyr fra 2004.

Den berømte cowboyen Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen) har vunnet en rekke krevende langdistanseløp sammen med hesten Hidalgo. Når en formuende sjeik (Omar Sharif) inviterer ham til verdens tøffeste hestekappløp som går tvers gjennom den Iranske ørkenen, takker Frank etter mye tvil ja til utfordringen. For Frank blir det ikke bare en kamp mot sandstormer, tørsten og heten. Noen har bestemt seg for at den fremmede aldri skal få krysse målstreken. Hidalgo er basert på den sanne historien om rytteren Frank T. Hopkins, som i år 1890 stilte i ørkenløpet "Ocean of Fire". Viggo Mortensen (Ringenes Herre triologien) gjør en klassisk helterolle og Sjeik Riyadh spilles av filmlegenden Omar Sharif (Lawrence of Arabia, Doctor Zhivago).

Regi: Joe Johnston.
Med bl.a. Viggo Mortensen, Zuleikha Robinson, Omar Sharif
Aldersgrense: 15 år. (t)

Se Hidalgo på TV 2 Filmkanalen kl. 21.00

Surfwise

Dokumentar 2007

Etter å ha blitt utdannet som lege ved Stanford og etter to mislykkede ekteskap finner Dr. Dorian Paskowitz ut at han ikke ønsker å leve et tradisjonelt liv. Når han møter den frilynte Juliette bestemmer de seg for å leve i en bobil og å oppdra barna sine uten skolegang. Gjennom unike intervjuer skildrer Paskowitzbarna den utradisjonelle oppveksten og gir et innblikk i livet som surfebohem. Fargerik dokumentar skrevet og regissert av Doug Pray som også står bak dokumentarene “Scratch” og “Hype!”.

Regi: Doug Pray
Med bl.a. Juliette Paskowitz, David Paskowitz, Jonathan Paskowitz.

Se SurfwiseC More Hits kl. 22.00

Har du RiksTVs nye hybridmottaker, så har du også tilgang til Ekstra og vår nye Filmtjeneste. Her kan du blant annet få med deg disse godbitene:

Men In Black 3

Amerikans action, 2012

Agent K er forsvunnet og Agent J blir tvunget til å reise tilbake til 1969 for å redde sin surmulende kollega fra en utenomjordisk morder. Om han ikke lykkes i å stoppe romskurken kan det innebære slutten for menneskeheten.

Regissør: Barry Sonnenfeld
Med bl.a. Will Smith, Emma Thompson, Tommy Lee Jones, Josh Brolin

Se Men in Black III med Ekstra.

Dark Shadows

Amerikansk drama 2012

Tim Burton og Johnny Depp blir gjenforent i filmen om den forheksede vampyren Barnabas og hans dysfunksjonelle etterkommere. 200 år etter at den unge heksen Angelique forvandlet ham til vampyr og begravde ham levende vender Barnabas tilbake til familiens eiendom...bare for å oppdage at etterkommerne hans ikke er i særlig bedre tilstand enn det en gang så storslagne huset.

Regissør: Tim Burton

Med bl.a. Eva Green, Helena Bonham Carter, Michelle Pfeiffer og Jonnhy Depp

Se Dark Shadows med Ekstra.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus