Mandagsfilmen

Vi lanserer Mandagsfilmen her på bloggen, og kommer nå med tips til hvilken film du kan glede deg til hver mandag kveld framover. Noen av filmperlene går også om natten, og da er det smart å ha en PVR.

Gledens hus

Lily Bart er en ung, populær og attraktiv sosietetskvinne i New York ved forrige århundreskifte. Hun er ettertraktet, og selv om hun nyter respekt for både sitt utseende og intelligens, oppdager hun snart hvor lett det kan være å miste glansen i slikt selskap. Regi: Terence Davies. I rollene: Gillian Anderson, Eric Stoltz, Dan Aykroyd, Eleanor Bron, Terry Kinney, Anthony LaPaglia, Laura Linney, Jodhi May, Elizabeth McGovern. Aldersgrense: Alle. (t)

Filmen fikk terningkast 5 hos Dagbladet og 6 i Aftenposten da den gikk på kino.

I dag 14.05, kl 18:30 på Tv2 Filmkanalen

Natt på museet

Ben Stiller fører an i et stjernegalleri som blant annet omfatter Robin Williams i denne hysteriske kassasuksessen.

Når Larry Daley (Ben Stiller) blir ansatt som nattevakt på museet, oppdager han at alle utstillingene får liv etter solnedgang. Plutselig står Larry overfor et lekent T-Rex-skjelett, knøttsmå armeer av romere, cowboyer og en skøyeraktig ape som tirrer ham til bristepunktet. Men han har en siste sjanse til å få kontroll over kaoset og bli en helt for sin sønn.
I dag 14.05, kl 20:00 på TV2 Zebra

 

Alice in Wonderland

Walt Disney og Tim Burtons prisbelønnede filmversjon av Lewis Carrolls klassiske fortelling Alice i Eventyrland er en film som tar hele familien med på en spennende og magisk reise.

19-år gamle Alice (Mia Wasikowska) lever i en pyntelig engelsk overklasseverden, men etter å ha fulgt etter en kanin inn i et kaninhull faller hun ned i Eventyrland. Dermed vender hun tilbake til det merkelige landet hun besøkte for første gang som barn - et land hun imidlertid ikke kan huske å ha vært i. I et eventyrunivers som ikke ligner noe annet, begir Alice seg ut på et farefylt oppdrag for å redde landet fra Den røde dronning, en ondskapsfull dronning spilt av Helena Bonham Carter.

På sin vei møter Alice igjen mange venner fra barndommen. Michael Sheen, Stephen Fry og Alan Rickman gir sine stemmer til henholdsvis den hvite kanin, filurkatten, og den røykende kålormen i originalversjonen av filmen. Johnny Depp spiller rollen som Den gale Hattemaker, og Anne Hathaway spiller rollen som Den hvite dronning - den ondskapsfulle dronningens søster.

Lewis Carrolls bok, som filmen er basert på, ble gitt ut i 1865. Boken er filmet en rekke ganger, blant annet som tegnefilm av Walt Disney for 60 år siden.

I dag 14.05, kl 21:00 på Canal+ first

Den franske løytnants kvinne

En adelig, ung vitenskapsmann forlovet med en rik kjøpmannsdatter, møter en kvinne som bryter mot alle hans egne og Victoria-tidens forestillinger om hvordan en kvinne skal være. Det blir et skjebnemøte. Filmen bygger på John Fowles berømte roman om en kjærlighetshistorie fra Victoria-tidens England.

Med bl.a. Meryl Streep, Jeremy Irons, Hilton McRae, Leo McRae.
Anbefalt alder: 15.
I dag 14.05, kl 21:00 på VOX

Evig solskinn i et plettfritt sinn

Joel er forbløffet over at kjæresten Clementine har fått slettet minnene om forholdet deres. Desperat bestemmer han seg for å gjøre det samme. Men idet minnene hans gradvis forsvinner, gjenoppdager Joel kjærligheten til Clementine. Han bestemmer seg for å avbryte prosessen og ta minnene tilbake.

Regi: Michel Gondry. I rollene: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Tom Wilkinson, Elijah Wood, Mark Ruffalo, David Cross, Lauren Adler, Gerry Robert Byrne, Josh Flitter, Dylan Gallagher, Ellen Pompeo.

Aldersgrense: 11 år. (t)

Tirsdag 15.05, kl 00:40 på Tv2 Filmkanalen

Engelen

Margreth Olins drama "Engelen" er en gripende historie om svik og kjærlighet. En film om det å ta umulige valg og det å bryte blodsbånd. Maria Bonnevie spiller hovedrollen som den narkomane moren Lea.

Lea vokser opp i et hjem preget av manglende beskyttelse. Fra å være en livsglad og nysgjerrig liten jente forandrer livet seg brutalt for Lea når moren vender tilbake til sin eksmann. Deres avhengighet skader lille Lea som vokser opp sammen med dem. Etter hvert vil også Lea støtte seg til rus for å klare hverdagen, men når hun får datteren Sonja ønsker hun å bryte med familien og starte på nytt. Hun vil ta vare på Sonja og gi henne den tryggheten hun selv ikke fikk som barn. Men Lea skjønner snart at hun mangler denne evnen og må derfor gjøre et umulig valg.

Tirsdag 15.05, kl 04:05 på Canal+ first

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus