Mandagsfilmen

Vil siste mandag i mai by på noen gode mandagsfilmer og andre perler? Vi graver som vanlig i tv-guiden hver mandag.

Det siste norske trollet (kortfilm)

Det siste norske trollet lever ett stille liv under en bro på bygda. Plutselig dukker tre geiter opp på hans bro. Den tradisjonelle fortellingen fortelles fra et nytt perspektiv. Fortellerstemmen i filmen tilhører Max von Südow. Regissør Pjotr Sapegin er en russisk-født animatør som kom til Norge i 1990 og begynte da med animasjonsfilm; både kortfilmer og reklamefilmer.

Her kan du se et intervju med Sapegin gjort under BUFF Filmfestival i Malmø 2011: 

Se Det siste norske trolletSVT1 mandag 28. mai kl. 18.45.

SuperClásico

Anna har drømmejobben som sportsagent i Buenos Aires mens hennes mann bor i Danmark. Når Anna faller for en av Argentinas største fotballstjerner og forteller det til sin mann, tar han med seg sønnen og reiser til Argentina for å levere skilsmissepapirene personlig. Hans hemmelige motiv, derimot, er å vinne Anna tilbake. SuperClásico er regissert av Ole Christian Madsen som står bak filmer som  Flammen og CitronenPraha og Nordkraft.

Komedie. 2011. 95 min.
Se SuperClásico på CANAL+ First mandag 28. mai kl. 19.25

Big Nothing

Charlie Wood er en arbeidsledig lærer, som til slutt tar seg jobb på et kundesenter. Før han klarer kunststykket å få sparken første dagen, blir han kjent med Gus, en ustødig fyr som presenterer ham med en plan om hvordan de fort skal bli rike: Nemlig ved å presse penger ut av en prest som har besøkt ulovlige pornonettsider. Den normalt så forsiktige Charlie blir med på opplegget i håp om at lykken endelig skal snu for ham og familien. Men ting går ikke helt som planlagt.

Britisk komedie fra 2006.

Regi: Jean-Baptiste Andrea.
I rollene: David Schwimmer, Simon Pegg, Alice Eve, Jon Polito, Natascha McElhone, Mimi Rogers, Billy Asher, Mitchell Mullen.
Aldersgrense: 15 år.

Se Big Nothing på TV 2 FILMKANALEN mandag 28. mai kl. 21.00

Kill Bill Volume 1

Når den forhenværende elite-snikmorderen Black Mamba (Uma Thurman) våkner opp etter fire år i koma, tenker hun kun på én ting: hevn! Hennes tidligere kollega og sjef Bill fra "The Deadly Viper Assassination Squad" forrådte henne, da de på bryllupsdagen hennes brutalt myrdet alle - inklusiv den høygravide bruden. Men det de ikke visste, var at de ikke hadde gjort jobben sin godt nok! Med Uma Thurman, Lucy Liu, Vivica A. Fox, Michael Madsen, Daryl Hannah og David Carradine m.fl. Regi: Quentin Tarantino. (18 år)

Se Kill Bill Volume 1 NRK3 mandag 28. mai kl. 21.30

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus