Mayakalenderen: Er dommedagen her?

Den 21. desember 2012 avsluttes Mayakalenderen og mange påstår at denne dagen kan være vår siste her på jorden. National Geographic Channel tar en nærmere titt på jordens skjebne og trusler som kan bety slutten for menneskeheten.

Dokumentarfilmene ser på alt fra kosmiske katastrofer, supervulkanutbrudd og fysikkeksperimenter som kan feile. Bli med når National Geographic Channel undersøker de apokalyptiske varslene, reiser til en underjordisk gravplass og tar på oss oppdraget med å evakuere planeten vår. Nedtellingen begynner den 16. desember, der vi avslutter uken med et maraton av alle programmene, samt Sunday Special-dokumentaren «Evakuer jorden». 

16/12 og 20/12 kl. 21.30: Mayakalenderen: Den virkelige dommedag?
Diego Buñuel trosser dypt vann og tuneller under bakken når han undersøker den mystiske kollapsen til mayasivilisasjonen for over 1000 år siden.

17/12 kl. 21.30: Ti veier til verdens ende: Menneskehetens siste dager - del 1
Eksperter utforsker fem potensielle trusler i naturen som kan bety slutten på menneskeheten, fra stjerner som kollapser til dødelige pandemier.

18/12 kl. 21.30: Ti veier til verdens ende: Menneskehetens siste dager - del 2
Vil menneskeheten ødelegge seg selv? Forskere og andre eksperter undersøker dommedagsscenarioene som truer oss, fra atomkrig til klimaendringer.

18/12 kl. 22.30: Mayaenes apokalypse
Paul Murton møter menn og kvinner som tror på den gamle mayaprofetien om at verden vil ende 21. desember 2012.

19/12 kl. 21.30: Apokalypsens tegn
Svarttroster dør i tusentall i Arkansas idet en bølge av dyredød sveiper over verden. Er det en sammenheng og hva betyr den?

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus