The Rite

"The Rite" er en overnaturlig thriller som avdekker djevelens evne til å trenge seg inn – selv på et av verdens helligste steder. Oscarbelønnede Anthony Hopkins spiller rollen som Fader Lucas. Filmen følger den skeptiske teologistudenten Michael Kovak (Colin O'Donoghue) som sendes til Vatikanet for å studere djevelutdrivelse. Der kommer han i kontakt med den legendariske og uortodokse Fader Lucas (Anthony Hopkins), som presentererer Michael for de mørkere sidene av troen. Den unge mannen får et glimt av et fenomen som vitenskapen ikke kan forklare – og en ufattelig skrekkinngytende ondskap. Djevelen er ute etter dem begge, og snart må Michael utføre et rituale han selv ikke tror på for å befri den besatte Lucas.

Se Trailer under (OBS! Skumle scener):

Manuskriptet er skrevet av Michael Petroni, inspirert av Matt Baglios bok ”The Making of a Modern Exorcist”, og filmen er regissert av Mikael Håfström (”Ondskapen” og "1408"). Colin O'Donoghue spillefilmdebuterer med sin rolle i ”The Rite”, men Oscarvinneren Anthony Hopkins har lang erfaring fra filmer som "Nattsvermeren" (1991), "Nixon” (1995), ”Resten av dagen” (1993), ”Wolfman" (2010), og ”Thor” (2011). I øvrige roller ser vi blant andre Alice BragaCiarán Hinds, Toby Jonesog Rutger Hauer.

Se The Rite CANAL+ FIRST mandag 11. juni kl. 21.00

Legg til i kalender:    

City Hall

En heroisk politimann, en mafiatilknyttet narkolanger og en seks år gammel farget gutt blir brutalt myrdet i New York, og medfører sjokkbølger som trenger dypt inn i byens rådhus der borgermesteren John Pappas (Al Pachino) og hans nærmeste medarbeidere vikles inn i korrupsjonsskandaler med mulige konspiratoriske følger. Deler av historien er basert på politiske hendelser i New York under midten på 80-tallet.
Anbefalt alder: 15.
Skuespillere: Bridget Fonda, John Cusack, Al Pacino.

Se City Hall på VOX mandag 11. juni kl. 21.00
Legg til i kalender:   

EndGame

Sydafrika, 1985. Landet er under beleiring og verdenssamfunnets sanksjoner mot apartheid-styret er begynt å ha effekt. Fengslingen av Mandela er en international cause celebre, og ANCs mange guerrilla-angrep trappes opp. Midt i dette eskalerende kaoset innleder Thabo Mbeki (Chiwetel Ejiofor) fra ANC og Dr. Will Esterhuyse (William Hurt) fra den voksende anti-apartheid bevegelsen av hvite afrikanere en dialog under ledelse av Michael Young (Jonny Lee Miller). Young representerer et britisk firma hvis eksistens i regionen er betinget av politisk stabilitet, og snart er private og politiske interesser blandet sammen i et høyspent diplomatisk skyggespill. ”Endgame” er en intens politisk thriller om det spillet som foregikk i kulissene da det sydafrikanske apartheid-regime kollapset.

Se EndGame på SVT1 mandag 11. juni kl. 01.00 (natt til tirsdag)

Legg til i kalender: