Meny

Foto: Silje Katrine Robinson.

Stian skal dykke ned til Titanic

I dag er det nøyaktig 100 år siden RMS Titanic forliste utenfor New Foundland. Stian Servoss fra Bergen som vant RiksTVs og National Geographic Channel sin konkurranse Det store dykket tidligere i vinter, og hvor hovedpremien var en unik reise med miniubåt ned til Titanic. Her svarer han på 5 kjappe spørsmål.

Les også Hvor ligger Titanic?

Det har gått to måneder siden du vant den unike reisen ned til Titanic. Hva føler du nå?
Jeg gleder meg enormt til turen. Men det er fortsatt helt uvirkelig.

Hvem tar du med deg på reisen?
Jeg tar med min bror som også tipset meg om konkurransen

Hva må du absolutt ha med deg i kofferten?
Jeg kjøpte meg en bok etter at jeg vant. Den heter Titanic: A Passenger's Guide, den må jeg selvsagt ha med meg. Ellers tar med meg laptop og kamera slik at jeg kan oppdatere dere alle under reisen.

Hva sier familie og venner om at du skal dykke 3800 meter under havoverflaten
Folk jeg har truffet reagerer som følger:

- Jeg vant en tur for å se Titanic.
- I 3D? 
- Nei... på ekte, altså skipet, RMS Titanic, på havets dyp.
- Shit så fett! Det blir jo litt av en opplevelse. 
- Joda, men gruer meg litt... det ligger jo på 3800 meters dyp.
- Oy! Kødder du? Det hadde jeg aldri turt.

Familien syntes alt er veldig spennende. Min far reagerte mest på hvor mye turen er verdt. Haha.

Hva slags forventninger hadde du til kinopremien av Titanic 3D?
Jeg så et intervju med James Cameron der han snakket om hvor mye de har gjort med filmen og at den skal oppleves som at den var laget idag. Jeg var veldig spent, det er jo en fantastisk film med en kjærlighets historie som passer for alle målgrupper så jeg gledet meg egentlig mest bare til å gjenoppleve den sammen med publikum.