Svensk krim, en postmann og Edward Norton

Mandagen er her. Vi varmer opp uka med tre mandagsfilmer. Den første Beck-filmen med Peter Haber og Mikael Persbrandt, en Jack Nicholson-klassiker og en stresset Edward Norton som har dårlig tid i 25th hour.

Beck – Lockpojken

Svensk thriller, 1997. 94 min

Den svenske krimserien ”Beck” har hatt stor suksess både her i Norge og i hjemlandet, og i tiden fremover blir den å se på CANAL+/C More. ”Beck – Lockpojken” er den første filmen om politietterforsker Martin Beck med Peter Haber i hovedrollen. En ansatt på et forbrenningsanlegg i Stockholm oppdager et lik i avfallet på vei inn i ovnen. Politietterforsker Martin Beck (Peter Haber) får ansvar for etterforskningen av det som viser seg å være en vanskelig sak. Han går ut ifra at han har med et svært brutalt drap å gjøre, men aner ikke når, hvor eller hvordan det ble begått. Hans eneste spor er en kodet adresse på internett, fra en mann som kommer til å drepe igjen.

Se Beck - Lockpojken  på CANAL+ First mandag 13. august kl. 21.00

The Postman Always Rings Twice

Amerikansk thriller, 1981. 90 min.

Frank Chambers (Jack Nicholson) er en boms som reiser rundt uten mål og mening. Han stopper hos ekteparet Nick (John Colicos) og Cora (Jessica Lange) som driver en kafé. Etter bare noen dager innleder Frank og Cora et lidenskapelig og brennhett forhold, og Cora sier ja til å bli med Frank på ferden videre. Men Nick står i veien for deres kjærlighet. Hvordan skal de bli kvitt ham?

Se The Postman Always Rings Twice  på VOX mandag 13. august kl. 21.00

25th Hour

Amerikansk thriller, 2002. 129 min.

Klokken tikker for Monty Brogan. Etter en razzia i hans leilighet på Manhattan, har han kun 24 timer i frihet før han skal avtjene syv års fengselstraff. Monty føler en gnagende indre uro og er mistenksom overfor alle som står ham nær, noen har tystet på ham, men hvem?
Med bl.a. Edward Norton, Barry Pepper og Philip Seymour Hoffman.

Se 25th hour  på TV 2 Filmkanalen kl. 00:55.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus