Meny

Titanic 100 år

Da RMS Titanic ble sjøsatt, var hun verdens største og mest moderne passasjerskip. Jomfruturen mellom Southampton og New York som skulle være et utstillingsvindu for moderne teknologi og luksus, endte i tragedie hvor mellom 1 350 og 1 512 personer omkom. Skipet kolliderte med et isfjell og sank i Atlanterhavet utenfor New Foundland 15. april 1912.

For oss i RiksTV er Titanic-historien ekstra spennende. Sammen med National Geographic Channel hadde vi i fjor høst og denne vinteren en videokonkurranse om å vinne et dykk ned til Titanic. Stian Servoss fra Bergen vant "Det store dykket", og i sommer skal han ombord på RV Akademik Keldysh som reiser ut til vrakstedet. Der skal Stian dykke 3 800 meter ned i en miniubåt og få se RMS Titanic med egne øyne.

I anledning 100-årsjubileet for Titanic viser nå både NRK og SVT en nylig produsert dramaserie i opprinnelig fire deler med et manus av Julian Fellowes (Downton Abbey). Serien følger livet om bord og den uunngåelige katastrofen fra mangeforskjellige perspektiver og ble nylig sendt på BBC med utrolige syv millioner seere.

Titanic - Miniserie

NRK1 lørdag 14. april kl 21.55. Sendes i én del før og etter Kveldsnytt på NRK1. SVT 1 søndag 15. april kl. 21.30. (1:4). Sendes i fire deler hver søndag fremover. I tillegg til denne storslåtte miniserien er det også duket for en rekke dokumentarfilmer om Titanic og og selve forliset.

Newton

Hvorfor flyter båter, og hva har vi egentlig lært fra Titanic? I år er det 100 år siden "skipet som ikke kunne synke" likevel sank. Er det noe som er annerledes med båter i dag, slik at sånne katastrofer ikke skal skje igjen? Fredag 13. april kl. 12.00 på NRK Super

Berättelsen om Titanic

Brittisk dokumentär från 2012. Det «osänkbara» fartyget Titanic sjönk den 14 april för 100 år sedan. En dokumentär om världens mest berömda skepp berättad genom många av dem som var ombord eller byggde fartyget. Fredag 13. april kl. 18.00 på SVT 2

Redd Titanic med Bob Ballard

Bob Ballard drar til Titanic med ROV-er i stand til å hente personlige ting fra vraket. Gjenstandene returneres til overlevende familiemedlemmer. Fredag 13.April kl. 22:30 - National Geographic Channel

Sannheten om Titanic

Bli med Tim Maltin når han undersøker uhørte vitnemål og oversettedetaljer for å avsløre hovedgrunnen til hvorfor Titanic sank. Lørdag 14. april kl. 17:00 - National Geographic Channel

Teorier om Titanic

I anledning 100-årsjubileet til Titanics forlis undersøker skuespilleren Bernard Hill de fremste teoriene om hvordan giganten som ikke skulle kunne synke, møtte sitt endelikt.
Lørdag 14. april kl. 00:00 - Discovery Channel

Titanic: Rekonstruksjon

I serien "Titanic: Rekonstruksjon" vil et karismatisk team, bestående av fire eksperter, gjenskape deler av historiens mest berømte skip. Ved bruk av 100 år gamle metoder vil de avdekke livene til de som bygget Titanic, samt avsløre hemmelighetene til skipet som ikke kunne synke.

EPISODE GUIDE:

Titanic: Rekonstruksjon: Baugen heves Ingeniører reproduserer en del av det kjente skipets stålbaug ved å bruke tradisjonelle metoder som er 100 år gamle.
Lørdag 14. april kl. 12:00 - National Geographic Channel

Titanic: Rekonstruksjon: Ankeret skapes Det storslåtte ankeret til Titanic blir støpt på nytt og gitt tilbake til Netherton, hvor det opprinnelig ble laget for hundre år siden.
Lørdag 14. april kl. 13:00 - National Geographic Channel

Titanic: Rekonstruksjon: En gigant blir drevet Skipets spektakulære elektriske systemer og utstyr blir brakt til live og satt på prøve, inkludert gymsalens elektriske hest.
Lørdag 14. april kl. 14:00 - National Geographic Channel

Titanic: Rekonstruksjon: Et flytende palass Noe av Titanics mest luksuriøse interiør, faste inventar og utrustning gjenskapes for å vises frem i Belfast hvor skipet ble bygd.
Lørdag 14. april kl. 15:00 - National Geographic Channel

Titanic: Rekonstruksjon: Forberedt på katastrofe Den trådløse nødsenderen Marconi og en livvest er blant sikkerhetsutstyret som gjenskapes til ære for Titanics heltemodige mannskap.
Lørdag 14. april kl. 16:00 - National Geographic Channel

Titanic: Siste ord med James Cameron

Bli med James Cameron og noen av verdens fremste Titanic-eksperter på den ultimate tekniske undersøkelsen av det beryktede skipsvraket.
Lørdag 14. april 22:30 - National Geographic Channel