Meny

Tour de France på TV 2

- Jeg tror det blir et fantastisk spennende Tour de France. Edvald Boasson Hagen kan være med og kjempe om seieren allerede på rittets første dag, sier TV 2s kommentator Christian Paasche.

Tour de France på TV 2 HDLørdag 30. juni er det klart for Tour de France for 99. gang, og det er tiende gang rittet sendes på TV 2. Christian Paasche leder sendingene sammen med Johan Kaggestad og Dag Otto Lauritzen i sine vante roller. TV 2 følger sommersirkuset fra Liege til Paris tettere enn noensinne, men det blir også tid til historiene langs løypa.

- Jeg tror det blir et fantastisk spennende Tour de France. I år er det totalt over hundre kilometer med individuell tempo som vil favorisere fjorårsvinner Cadel Evans, briten Bradley Wiggins og de andre sammenlagtkandidatene som er gode i denne disiplinen, sier Paasche.

Mer offensiv kjøring

- Andy Schleck har sin største svakhet på tempo. Det vil si at han og de andre klatrespesialistene er nødt til å vinne tid i fjellene. De må angripe og det bør skje allerede den første uken når feltet kommer til Vogesene. Jeg tror vi kommer til å se mer offensiv kjøring på fjelletappene enn vi har sett de siste årene.

- Fjoråret var et eventyr sett med norske øyne; to etappeseire, lagtempotriumf og sju dager i gul trøye for Thor Hushovd samt to etappeseire til Edvald Boasson Hagen. Det er vemodig at Thor Hushovd, for første gang siden Tour de France-debuten i 2001, ikke skal være med, men jeg er overbevist om at Edvald Boasson Hagen kommer til å ta godt vare på mulighetene for etappeseire når de dukker opp. Vi er blitt godt vant med norsk suksess i Tour de France - la oss håpe den fortsetter.

Blant de beste i verden

- Allerede på prologen i Liege får vi en indikasjon på hvem som er i form. Både blant de som skal kjempe om gul trøye og de som kjører for etappeseire. Edvald Boasson Hagen i form er blant de beste i verden på tempo, og han kan kjøre gnistrende prologer også, sier kommentatoren.

I Tour de France handler det ikke bare om syklingen, men også om landskapet, historien og kulturen. Derfor har TV 2 for første gang med en kokk, Henrik Orre, i teamet.  Han skal dekke Touren på sin måte. 

Det vil også bli andre sykkelrelaterte nyvinninger som prosjektet «Oslo-Paris». Ti straffedømte følges på sykkel fra Oslo til Paris parallelt med Tour de France. 

Kort fortalt, Tour de France på TV 2 blir bredere og mer innholdsrikt enn noen gang. Følg med på TV 2, TV 2 Zebra og den nye sportsnyhetskanalen TV 2 SPORT fra lørdag 30. juni kl. 14.10.