Trønderrock - fra a til nå

I dokumentaren "Trønderrock - fra a til nå"  som du kan se på TV 2 i kveld følges trønderrockens historie fra Prudence, via Åges og Terjes solokarrierer til DDÉ og de nyere trønderrockerne. Programmet ender opp i Namsos, hvor Prudence gjenforenes i anledning åpningen av det nye kompetanse- og opplevelsessenteret Rock City.

1969 - 1975: Trønderrocken blir født

Vi har samlet et knippe videoer og spillelister fra Trønderrockens historie: Åge Aleksandersen - Levva Livet (''Sammen For Livet'' - NRK, 1985):

I 2006 ble Åge Aleksandersen den første rockeren som ble tildelt St. Olavs orden av 1. klasse , etter 40 års hard innsats for norsk kulturliv. Prudence er av svært mange ansett å være sin tids viktigste rockeband i Norge. Bandet ble oppløst i 1975, etter noen svært hektiske år med turnering land og strand og naboland, utgivelse av fire studioalbum og et livealbum, samt en evig flukt fra kemneren og andre inndrivere...

Prudence - Æ e trønder æ

 Sjekk også ut denne spillelisten på Spotify.

DDE - Vinsjan på kaia:  

Terje Tysland - Heile Livet

Trønderrock - fra a til nå på TV 2 mandag 26. mars kl. 20.00

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus