Meny

TV 2 samler Fotball-England til ett rike

TV 2 har inngått avtale om kjøp av rettighetene til engelske Championship, FA-cupen, Ligacupen, Community Shield, playoff-kampene til Premier League, og flere engelske landskamper.

- Nå «eier» vi hele det engelske fotballproduktet, sier direktør for betal-tv i TV 2, Øivind Johannessen. – Dette er gøy for oss, vi vet jo at det er en ekstrem interesse for engelsk fotball i Norge, ikke bare rundt Premier League-lagene, men også rundt mange lag i andre divisjoner.

Med de nye rettighetene har TV 2 nå fått på plass innhold som utvider og styrker kanalens satsing på engelsk fotball.

- Samlet gir dette TV 2 en unik posisjon i forhold til alle de seerne som gleder seg over god engelsk fotball, sier Johannessen.

Avtalen TV 2 har sikret seg har en varighet på ett år, men med opsjon til fem års forlengelse. TV 2 har nå minst fire år med rettigheter for Premier League og minimum samme lengde for de andre rettighetene.

- Vi vet jo at interessen også for Championship er stor i Norge. Bare Leeds alene har 4500 medlemmer av sin norske supporterklubb. I tillegg vil Ståle Solbakkens nye jobb som trener i Wolverhampton og Morten Gamst Pedersens Blackburn være elementer som gjør at vi tror interessen også for den nest øverste divisjonen i engelsk fotball er stor i Norge. I tillegg vil rettighetene for FA-cupen gjøre at kundene på våre Premier League-kanaler nå kan glede seg over å kunne få alt av engelsk fotball på ett og samme sted, sier en fornøyd sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen.

Med i avtalen er også den engelske ligacupen og de engelske hjemmelandskampene (minus VM-kvalifiseringskampene) i avtaleperioden.

Kampene i Championship, totalt rundt 130 kamper pr. sesong, vil bli sendt på
TV 2s Premier League-kanaler, men etter hvert vil også noen av kampene legges på TV 2 SPORT (Fritt tilgjengelig for RiksPakken-kunder ut året).

Sesongstarten i den nest øverste divisjonen i England er allerede i dag, 17 august. TV 2 åpner sine sendinger med kampen mellom den gamle storheten Leeds og Ståle Solbakkens Wolverhampton på lørdag den 18. august. Den kampen sendes på TV 2 Zebra.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus