Espen Tvedt/CANAL+

- Tyskland vinner EM

EM er bare en dag unna, og høydepunktene står i kø for alle som er glade i fotball.

Etter en lang vinter med fantastisk spansk klubbfotball på CANAL+ er det fristende å tippe Spania som EM-vinner, men etter flere runder med meg selv velger jeg likevel å tippe at Tyskland stikker av med pokalen i Euro 2012. Her er mitt tips! Om det blir fasit tør jeg ikke å garantere, men at EM blir en fantastisk fotballfest, det er jeg villig til å vedde mye på! Ha ett strålende mesterskap, alle sammen!

GRUPPE A

EMs ”buljong-gruppe”

Etter min mening er dette EMs helt klart svakeste gruppe, og jeg tror Russland og Polen avanserer til kvartfinaler. Mange ble forelsket i Russland i forrige EM, og det med god grunn. På sitt beste spiller russerne feiende flott fotball, og jeg tror de vinner tre strake i denne gruppa.

Polen er på hjemmebane, og det blir spennende å følge Robert Lewandowski & Co i EURO 2012.

Mitt tips er U i åpningskampen mot Hellas, tap for Russland, knepen seier mot Tsjekkia og avansement som gruppetoer til kvartfinale.

Hellas og Tsjekkia ut etter gruppespillet.

GRUPPE B

”Dødens gruppe”

Nederland, Tyskland, Danmark og Portugal er selve drømmegruppa for oss som er nøytrale, og marerittet over alle mareritt for lag og trenere. Minst én EM-favoritt må hjem når gruppe B er ferdigspilt, og jeg tror det blir Portugal. Cristiano Ronaldo har vært verdens nest beste spiller denne sesongen, men det holder neppe til å sikre Portugal avansement. Jeg tror både Nederland og Tyskland slår Portugal og Danmark i oppgjørene dem i mellom, og at Nederland vinner gruppa med knappest mulig margin.

Danmark og Portugal ut etter gruppespillet

GRUPPE C

” Viva España”

Spania vinner denne gruppa lett, mitt tips er tre strake seire til Silva, Xavi, Ramos & Co. Italia kommer ikke til å imponere noen, men roter seg videre som gruppetoer – mens vi alle blir glade i irer som kjemper heroisk, men ryker ut for ett sent mål i møtet med Italia. Kroatia er vanskelig å spå, men magefølelsen tilsier at de må gi tapt i denne gruppa.

Irland og Kroatia ut etter gruppespillet.

GRUPPE D

”Søta bror og sure engelskmenn”

England har hatt en fryktelig oppladning til EM. Capello sa takk for seg, ble erstattet av Roy Hodgson og siden har skader og at Rio Ferdinand ikke ble tatt ut tatt oppmerksomheten bort fra alt som har med fotball å gjøre. Jeg tror engelskmennene klarer å kravle seg gjennom denne gruppa, selv om laget er noe av det svakeste vi har sett fra den kanten noen gang. Kanskje er det akkurat at forventningene denne gangen er moderate som redder dem.

Og, så tror jeg Zlatan skyter svenskene til topps i gruppe D. Å spå Ukraina ut av dette mesterskapet etter gruppespillet er lett, og når det gjelder Frankrike er det igjen magefølelsen som avgjør.

Ukraina og Frankrike ut etter gruppespillet.

KVARTFINALER

Russland – Tyskland: Russland møter som vinner av gruppe A Tyskland (som blir toer i gruppe B). Akkurat som i 2008 tror jeg det er vinneren av mesterskapet som sender Russland hjem. For 4 år siden stoppet Spania russerne, i år kommer tyskerne til å gjøre det samme.

Nederland – Polen: Lett match for Nederland – Klaas-Jan Hunterlaar og Robin van Persie kommer til å leke med polakkene, og by opp til målfest.

Spania – England: Game over for England, men ingen utklassing. Hodgsons menn kommer til å parkere bussen foran eget mål, men med Fernando Llorente som murbrekker avanserer Spania til semifinale.

Sverige – Italia: Zlatan avgjør denne til Sveriges fordel – han kjenner de på motsatt banehalvdel godt, og akkurat som i Serie A kommer de ikke til å klare å stoppe super-svensken.

SEMIFINALER

Tyskland – Spania: EMs moralske finale, og ikke minst reprise på finalen fra 29. juni 2008! Da vant Spania 1-0, denne gangen tror jeg tyskerne får revansje. Begge lag med verdensstjerner på alle plasser – begge lag i stand til å vinne EM. Men, det er bare plass til ett av dem i finalen. Sett av hele kvelden, og regn med at denne kan gå helt til straffesparkkonkurranse.

Nederland – Sverige: Nederland har to målmaskiner, Sverige bare en – det kommer til å tippe denne kampen i retning Nederland.

FINALE

Nederland – Tyskland: Nederland har en lei tendens til å gå på nesa i finaler (tapte f. eks. to VM-finaler på rad i 1974 og 1978), og mange unner dem sikkert en EM-triumf (som i 1988) etter tapet for Spania i VM-finalen for to år siden. Men, jeg tror Tyskland blir for sterke og setter en stopper for treskolandets drøm om EM-gull.

EM-VINNER: Tyskland

TOPPSCORER: Robin van Persie

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus