Meny

Verdens viktigste hoppnasjon!

Nå er vi klare for VM sesongen 2012/2013. Høydepunktene står i kø, allerede 18. November er det TV sendt storbakke NM fra den tradisjonsrike og moderniserte Renabakken. Deretter har vi verdenscup-åpning på Lillehammer helgen etter. De viktigste rennene i vinter er selvfølgelig VM i Val di Fiemme i februar, våre verdenscup-renn på hjemmebane i Lillehammer, Vikersund, Trondheim og Holmenkollen, som i år kommer til å vise seg fra sin beste side.

RiksTV deler ut 300 billetter til verdenscupåpningen på Lillehammer!

Jeg føler at vi er bedre forberedt til denne sesongen enn hva vi var før forrige sesong, og det lover for så vidt bra. Både våre beste jenter og gutter har vært igjennom en hard og god treningsperiode i vår, sommer og høst. Testresultatene viser at det fysiske nivået er høyere enn noensinne.

Nå er de i gang med siste finpussen før alvoret starter. Det blir spennende å se hvordan vi klarer å prestere i tidenes første Mix-konkurranse når det hele starter 23. november. Vi håper inderlig at vi kan gi publikum på stadion og ikke minst vårt trofaste TV publikum noen uforglemmelige øyeblikk også denne sesongen.

På damesiden ser det ut som Anette Sagen nå er på vei tilbake mot det nivået vi vet hun hører hjemme på, og mye tyder på at både Line Jahr og Maren Lundby har tenkt å slå følge med henne mot toppen. Jentene har fått forberede seg uten skadeavbrekk og i henhold til planene. Om vi har marginene litt mer på vår side enn hva tilfellet var under åpningen i fjor vil vi helt klart kunne være med å kjempe helt i toppen allerede fra start.

Følg Hopplandslaget på Facebook!

Verdenscup-vinner Anders Bardal, Tom Hilde og Anders Jacobsen er nok på papiret de sterkeste kortene vi har blant herrene, men her er det mange utøvere rett bak som helt klart har ambisjoner om å bidra til at Norge når målet om å slå alle. Mange spennende navn som Rune Velta, Andreas Stjernen, Vegard H. Sklett og ikke minst noen unggutter som ser ut til å være klare til å ta steget opp i det fineste selskapet. I tillegg til dette så satser vi på at Bjørn Einar Romøren nok engang klarer og komme seg tilbake på toppen av internasjonal hoppsport, selv etter ryggoperasjonen sent i høst.

Hoppsporten er en del av verdens største underholdningsindustri – toppidretten. Derfor er det også viktig at vi tilpasser oss de kravene som stilles til denne. Jeg ser frem i mot at vi denne sesongen ikke vil få stopp i hopprenn som følge av at vinden dreier litt. En av konsekvensene kan være at det fra tid til annen blir en litt overraskende vinner, de gangen denne er norsk kommer vi jo alle til å juble foran skjermen eller i arenaen, de gangen marginene går feil vei vil vi sikkert bli litt skuffet. Men i det store bildet er det viktig at hoppsporten vinner.

Andreas Bardal hylles i Planica sesongen 2011/2012

Vårt mål er å bli Verdens Viktigste Hoppnasjon. Dette betyr i praksis at vi også må være verdens beste hoppnasjon fra tid til annen, og dette er helt klart vårt mål. Når vi nå går inn i en veldig spennende periode har jeg stor tro på at vi har utøvere og trenere som kan nå dette målet. At de har gjort alt som står i sin makt for å klare det, kan dere alle føle dere trygge på. At det er tøffere i toppen en kanskje noensinne gjør det hele bare mer spennende. Uansett setter vi pris på alle dere som følger oss foran skjermen og vi håper vi kan gi dere noen flotte TV opplevelser levert av vår kjære sponsor RiksTV :-)

Clas Brede Bråten
Landslagssjef for Hopplandslaget