Meny

En liten prinsesse er født: Sofia den Første

- premiere på Disney Channel og Disney Junior i påskehelgen

Denne påsken presenterer Disney sin aller første lille prinsesse, Sofia den Første, på norske TV-skjermer. I en TV-film og påfølgende TV-serie møter vi Sofia – et helt vanlig barn som havner i en svært uvanlig tilværelse når hennes mamma gifter seg med kongen. Gjennom Sofia får de minste et innblikk i hvordan det er å stifte nye vennskap og søskenrelasjoner, samt finne seg til rette i en ny hverdag.

Disneys mange prinsesseeventyr har fortryllet publikum gjennom mer enn 70 år, men nå presenterer de for første gang en prinsesse som en liten jente. Historiene om Sofia den Første er laget for barn i førskolealder, og inneholder kjente situasjoner og hverdagsutfordringer som barna i denne alderen kan relatere seg til. I Sofia den Første møter seerne mange nye karakterer, samtidig som flere kjente og kjære Disney-karakterer som Askepott og andre Disneyprinsesser dukker opp.

Sofia den Første handler om den helt vanlige jenta Sofia. Når moren hennes gifter seg med kongen blir hun tatt med inn i en helt ny, og til tider forvirrende, verden. Her må hun forholde seg til kongelig pomp og prakt og de to nye stesøsknene, Anne og Jens.

«Sofia er en prinsesse på samme alder som vår målgruppe. Hun opplever de samme utfordringene som sine seere – hun må tilegne seg ny kunnskap, forholde seg til nye og ukjente situasjoner, bygge søskenrelasjoner og få nye venner. Selv om Sofia har flotte kjoler og glitrene tilbehør, kommer historiene til å vise både Sofia og våre seere at alle barn er spesielle, og at det viktigste ikke er det ytre men hvordan vi er på innsiden. Sofia den Første er en serie som vi har sterk tro på, og som kommer til å passe godt inn blant våre andre serier på Disney Junior», sier Anna Glanmark, markedsdirektør i The Walt Disney Company Nordic.

I tillegg til å følge Sofia i hennes hverdag, vil seerne få et gledelig gjensyn med de magiske feene Flora, Fauna og Kvitrebekk fra Disney-klassikeren Tornerose. De er rektorer på Det Kongelige Preparerings-Akademiet, og lærer Sofia og de andre prinsene og prinsessene om viktigheten av å være ærlige og snille mot hverandre.

Bak filmen som introduserer serien, Sofia den Første: Det var en gang en prinsesse, står Craig Gerber (Tingeling og feenes mesterskap), som også har skrevet manus og vært en av produsentene. Jamie Mitchell (Spesialagent Oso) er produsent og regissør, mens John Kavanaugh (Ole Brumm: Vårsprell med Kengubarnet) og Kevin Kliesch (To for alltid) har stått for musikken på prosjektet. Både TV-serien og filmen er produsert av Disney Television Animation.

Premiere og sendetid

Premiere på den animerte TV-filmen Sofia den Første: Det var en gang en prinsesse:

Disney Junior, fredag 29. mars klokken 08.00

Disney Channel, fredag 29. mars klokken 19.00

Premiere på TV-serien Sofia den Første

Disney Junior, lørdag 13. april klokken 08.00