En ny reise til julestjernen, fransk kokkekunst og Gru som familiemann

Google-nerding, julenostalgi i ny drakt, grusomme skurker, matporno og småflaue filmøyeblikk. Her er helgens filmtips for deg med tilgang til underholdningsportalen Ekstra. 

Gru er tilbake! 

Grusomme meg 2, har Gru lagt skurkevirksomhetene bak seg, og lever nå et rolig familieliv sammen med Agnes, Edith og Margo. Han har slått seg stort opp på gelévirksomhet, en karriere som ikke går helt knirkefritt. Plutselig blir Gru kidnappet av den hemmelige agenten Lucy, som trenger Grus hjelp til å fange en ny superskurk. 

 Grusomme meg 2 - trailer: 

 

Google-filmen

Vil du se nerding, komikk, romantikk, pute-TV og html-koder i en god mikstur, er The Internship filmen for deg til helgen. De velkjente komikerne Vincent Vaughn og Owen Wilson spiller her Billy og Nick, to selgere som sliter med å komme seg inn på jobbmarkedet igjen etter at firmaet de jobbet for gikk konkurs. I søken på en ny jobb, klarer de å bløffe til seg to ettertraktede lærlingplasser på verdens beste arbeidsplass, nemlig Google. For de to halvveis avdanka selgerne blir dette en læringskurve de fleste bare kan drømme om. 

The Internship - trailer: 

 

Mat, fristende mat

Fransk mateleganse ispedd noen skjeer dramatikk, konflikter samt en klype sjalusi? Hvis det er dette du har behov for i helgen, i tillegg til å bli både sulten og inspirert, er Bon Appètit filmen for deg. Her møter vi den anerkjente kokken og restauranteieren Hortense (Catherine Frot), som blir presidentens personlige kokke på hans offisielle residens. Presidenten ønsker seg tradisjonelle retter lik han fikk i sin ungdom, og Hortense legger seg virkelig i selen for å produsere det aller beste av fransk cuisine til ham. Filmen er i tillegg basert på den sanne historien om hvordan Danièle Delpeuch ble President Francois Mitterands private kokk på slutten av 80-tallet.

Bon Appètit - trailer: 

Som et supplement til premieren av Bon Appètit, vil du nå også finne en rekke matfilmer i RiksTVs filmtjeneste denne helgen. Blant annet finner du dokumentaren El Bulli: Cooking in Progress om den berømte spanske kokken Ferran Adrià, i tillegg til dokumentaren om den 85 år gamle sushikokken Jiro i Jiro Dreams of Sushi. Filmene finner du under "Anbefalte filmer" i filmtjenesten. 

OBS! Her gjelder det å ha fylt opp kjøleskapet først!

Jiro Dreams of Sushi - trailer: 

 

Sonja følger hjertesiden - igjen

De aller fleste har et forhold til historien om Gulltopp og julestjernen, et must på julaften enten man vil eller ikke. Nå har Nils Gaup laget en ny versjon, basert på teaterstykket som lå til grunn for forgjengeren. Filmen kommer inn i filmtjenesten førstkommende tirsdag - og da er det jul!

Prinsesse Gulltopp (Vilde Zeiner) forsvinner etter sin søken på julestjernen. Som følge av dette dør Dronningen av sorg, og Kongen står igjen som en bitter enkemann – som forbanner julestjernen, slik at mørket og sorgen senker seg over hans rike. En gammel vismann besøker en kveld slottet, og forteller at dersom Kongen får julestjernen til å lyse igjen innen ti julekvelder, vil han få Gulltopp tilbake igjen. Like før den tiende julen kommer Prinsesse Gulltopp, nå kjent som Sonja, til landsbyen sammen med røverne hun er slave for, og etter å ha overhørt Kongens sørgelige historie, bestemmer hun seg for å finne julestjernen for ham.

Reisen til julestjernen - trailer: 

 

Hot, hot, hot

RiksTVs leverandør av film i Filmtjenesten, SF Anytime, gjorde sammen med analyseinstituttet YouGov i mars i år en undersøkelse blant en rekke filmseere i Sverige. De spurte om en uventet sexscene i en film noen gang har følt deg ukomfortabel overfor personen du så filmen sammen med? Her er hva folket svarte: 

Halvparten av de spurte svenskene har følt seg ukomfortabel ved å se en intim filmscene. Nordmenn ligger nok ikke så langt unna disse tallene heller. Tilpass derfor sofaselskapet ditt - og velg en av disse filmene under i kategorien "Hot Hot Hot" dersom du føler deg komfortabel nok med ham eller henne.

God fornøyelse, og god filmhelg! 

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus