Skarsgaard, tenåringssommer og Døden på Oslo S

Filmhelg uke 46

Julianne MooreAlexander Skarsgaard og Steve Coogan i et kritikerrost hjerteskjærende drama, bittersøt sommerkomedie, et fantastisk stykke norsk filmhistorie og en norsktalende pingvin som vil finne veien hjem. Her er helgens filmtips for deg med tilgang til underholdningsportalen Ekstra. 

What Maisie Knew

I blant kan et barn være den mest voksne i en familie. Handlingen kretser rundt 7-årige Maisie som havner midt i en tvist om foreldreansvaret mellom moren Susanna (Julianne Moore), en aldrende rockestjerne, og faren Beale (den britiske komisatirikeren Steve Coogan), en evig opptatt kunsthandler. Morens nye kjæreste, bartenderen Lincoln, spilt av Alexander Skargård, blir Maisies nye trygghet. Filmen er basert på Henry James’ klassiske roman med samme navn. 

 Aldersgrense: 15

The Way Way Back

De Oscar-belønte forfatterne bak den suksessfulle The Descendants er tilbake med en ny bittersøt komedie om tenåringen Duncans pinlige, morsomme og til tider smertefulle sommerferie i The Way Way Back. En sommerferie med mammas overbærende kjæreste er ikke akkurat det den blyge 14-årige Duncan ser frem til. Han vil ikke leve opp til kravene om å passe inn i den nye familien. I stedet blir et uventet vennskap med den forståelsesfulle lederen av stedets vannpark, og en sommerjobb, redningen for både sommeren og selvtilliten.

 Aldersgrense: Tillatt for alle

Døden på Oslo S

Døden på Oslo SOg mens vi ennå er inne i tenåringsland, passer det ganske bra å løfte fram den sannsynligvis mest omtalte norske ungdomsfilmen gjennom tidene: Døden på Oslo S. Eva Isaksens filmatisering av Ingvar Ambjørnsens bestselger med samme navn er en skildring av ungguttene Pelle og Proffen som mer eller mindre dras ufrivillig ned i Oslos undergrunn, og da snakker vi i en tid helt uten Facebook, internett og iPhone. På et par timer i Oslo blir femtenårige Pelle først ranet og så lynforelsket i Lena, som han treffer på en hamburgerbar. Mens Pelle og kompisen leter etter de to ranerne forsvinner Lena. Det viser seg at guttene har rømt fra et guttehjem og at Lena også har store problemer.

Da filmen hadde premiere i 1990 ble livet til de to elevene Håvard Bakke og Tommy Karlsen fra Ramstad ungdomsskole i Bærum totalforandret. Som Pelle og Proffen ble de megakjendiser over natten og helter for en hel ungdomsgenerasjon. Og selv i dag, 23 år senere, står Døden på Oslo S støtt som en bauta i norsk filmhistorie. 

Aldersgrense: 11

Jungelgjengen - Tilbake til isflaket

For de aller minste kommer kommer det eksotiske og fargerike franske animasjonseventyret om pingvinen Mauritus. Et pingvinegg faller av et isflak og ender opp midt i jungelen. Maurits vokser derfor opp i troen på at han er en tiger, med alt som det innebærer. Han bruker dagene til å male tigerstriper på seg selv og forsøker til og med å fortelle adoptivsønnen sin, som er en fisk, om livet. Jungelgjengen er en humoristisk film som passer for hele familien.

 Aldersgrense: Tillatt for alle

Snurr film ;)

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus