Premierer i Filmleie denne uken.

En alltid like cool Jeff Bridges, universitetsmonstre, 1968 og Logan på Japan-reise

Filmhelg med RiksTV

Fantasiaction med Jeff Bridges og Ryan Reynolds, en ny herlig Disney Pixar-film, et episk drama fra studentopprøret i Frankrike 1968 og Logan fra X-Men på Japan-tur med samuraisverd. Her er helgens filmtips for deg med tilgang til underholdningsportalen Ekstra. 

Jeg har alltid vært fan av Jeff Bridges. Denne noenlunde laidbacked'e amerikanske skuespilleren har alltid vært en av de som aldri har nådd helt opp til superstatus til tross for et langt og kritikerrost filmrepertoar. Sci-fi klasikeren Tron (1982) var nok det store gjennombruddet for Bridges. Jeg så den hos en kompis av meg på pappaens nyinnkjøpte videospiller til 10 000 kroner med ledning-fjernkontroll. Filmen kostet også en formue – på VHS. Denne avanserte videospilleren, videospillprogrammereren Kevin Flynn (Bridges) og den utrolige grafikken i Tron satte dype spor i en liten gutts hjerne. Alt dette var jo fremtiden. Og Jeff Bridges ble min filmhelt. Senere har vi sett amerikaneren i kritikerroste Fearless, The Fabulous Baker BoysFisher King og ikke minst som The Dude i 90-tallsklassikeren The Big Lebowski. I 2010 ble Bridges under den 67. Golden Globe-utdelingen tildelt pris for rollen som Bad Blake i Crazy Heart. Han vant også Oscar for beste mannlige hovedrolle, og ble i tillegg tildelt en Screen Actors Guild Award. Vel fortjent.

Nå er Jeff Bridges tilbake i en ny overnaturlig og underholdende actionkomedie, R.I.P.D, sammen med blant annet Kevin Bacon og Ryan Reynolds. Go Jeff! Nå blir det filmhelg!

R.I.P.D.

En politimann (Ryan Reynolds), som nettopp er blitt myrdet, begynner å arbeide for the Rest in Peace Department sammen med en gruppe levende døde politifolk (bl.a. Jeff Bridges) for å finne mannen som myrdet ham. Her blir det full fantasiaction med mye pang pang fra begynnelse til slutt.

Aldersgrense: 11, lengde: 1t 36min

Lei film rett fra fjernkontrollen - slik fungerer underholdningsportalen Ekstra.

Monsteruniversitetet

Monsterduoen Mike og Sulley traff hverandre egentlig ti år før handlingen i den tidligere filmen Monsters Inc utspiller seg. Det første møtet skjer på Monsters University der begge skal lære seg å bli profesjonelle skremmere. I stadig konkurranse med hverandre blir de til slutt kastet ut fra skolen og innser at de må samarbeide, både med hverandre og en gruppe andre misstilpassede monstre for at alt skal bli riktig igjen.

Norsk tale. Aldersgrense: 7, lengde 1t 39min.

Etter revolusjonen

Månedene etter studentopprøret i 1968 er Europa fortsatt fylt av demonstrasjoner og motsetninger. Det er samtidig en tid for oppvåkning og utforsking for Europas ungdommer, med interrailreiser, fri kjærlighet og uro for å ikke rekke å oppleve alt. Som 18-årig student med kunstnerdrømmer, engasjerer Gilles seg for å forsøke å forandre samfunnet. Filmen fikk pris for beste manus ved filmfestivalen i Venezia 2012.

Aldersgrense: 15, lengde 2t 0min

The Wolverine

Når han er som mest sårbar er han aller farligst. Wolverine er tilbake. En fjern bekjent fra tidligere ber ham komme til Japan og der møter han sin verste fiende. Han havner midt i et actionspekket møte med samuraisverd og en konflikt som tvinger ham til å møte sine egne demoner og sin egen udødelighet. Det blir en kamp som kommer til å forandre ham for alltid.

Aldersgrense: 11, lengde 2t 6min

Se flere aktuelle filmer og anbefalinger under.

Ha en riktig god filmhelg :)

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus