Supervention, Broen, miljødrama og en norsk Oscar-kanditat

Filmhelg med RiksTV

SuperventionMed kombinasjonen av spektakulære landskap, noen av verdens beste frikjørere på twin-tip og snowboard og skiakrobatikk som grenser opp mot det umulige, gjør at du garantert får gåsehud av scenene i den nye freesking-filmen fra Filip Christensen og Even Sigstad i Field Productions. Supervention er nasjonalromantikk anno 2013 og derfor også den første filmanbefalingen for denne helgen. Dette liker vi!

Bli med på en fantastisk reise jorda rundt med ski- og snowboardstjernene Aksel Lund Svindal, Terje Håkonsen, Andreas Wiig, Jesper Tjäder +++ Dette er en perfekt familiefilm med høy WOW-faktor.

Alder: 7 Spilletid: 1t 37min

Sagaen fortsetter i Øresund

Broen 2Var du en av de som gikk du glipp av seersuksessen Broen II på NRK i høst? Fortvil ikke. Nå ligger hele sesong 2 tilgjengelig i Filmleie. Er du tøff nok, så klarer du fint en maraton over to dager. 10 episoder på totalt 10 timer med svensk/dansk spenningskrim fra begynnelse til slutt. Et lastefartøy kommer ut av kurs og styrer rett mot Øresundsbroen - broen mellom København og Malmø. Ombord finnes fem fastlenkede danske og svenske ungdommer. Det er starten på en organisert bølge av forbrytelser, som etterforskes av Saga Norén (Sofia Helin) ved Länskrim, Malmø og Martin Rohde (Kim Bodnia) ved Københavnpolitiet. 

Alder: 15 Spilletid: 1t X 10

Grønt drama i Smalltown USA

Promised LandNår de store stygge kommer etter de fattige små, så blir det bråk. I Promised Land spiller Matt Damon karakteren Steve Butler, en selvsikker og hensynsløs forretningsmann  som sammen med kollegaen Sue Thompson (Rosemarie DeWitt ) lurer forgjeldete jordbrukere til å overlate jorden til et energiselskap, som utvinner naturgass på en måte som ødelegger miljøet. Kampanjen går strålende – til de møter uventet motstand. Regissør Gus Van Sant (bl.a. Elephant, Good Will Hunting, I drift mot Idaho) skildrer det amerikanske småbylivet med vakre bilder og god storytelling. Perfekt for søndag kveld.

Alder: 7 Spilletid: 1t 46min

Svensk kjekkas i norsk Oscar-bidrag

Jeg er dinJeg er din er Norges Oscar-bidrag for filmåret 2013. Mina (Amrita Acharia) er en ung mor som bor alene med sin seksårige sønn Felix i Oslo. Hun har et besværlig forhold til sin pakistanske familie, og et like besværlig forhold til kjærlighet. Alle forhold krasjer raskt. Men så treffer hun den svenske filmregissøren Jesper (Ola Rapace) og begge blir vilt forelsket. Ola Rapace kjenner du sikkert igjen fra en lang rekker Wallander-filmer fra midten på 00-tallet og ikke minst Tilsammans fra 2000. 

Alder: 11 Spilletid: 1t 38min

Under finner du flere aktuelle og anbefalte filmer og serier som er tilgjengelig i Filmleie. Ha en herlig film- og seriehelg!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus