En ekstravagant Michael Douglas, skolestart, mørkt grøss og en kidnappet Smurfeline

Filmhelg uke 51

Denne helgen kan du blant annet velge mellom Michael Douglas' comeback - som den eksentriske artisten Liberace, spøkelsesjakt på den amerikanske landsbygda, harde realiteter i skolehverdagen eller kidnappingen av Smurfeline i Paris.  

Vi fyller også på med mange filmgodbiter i vår filmleietjeneste nå siste helgen før jul. Av klassikere, kan det være verdt å nevne blant annet Da han møtte henne med Billy Crystal og Meg Ryan, og ikke minst Woody Allens legendariske Manhattan. Se Anbefalt i Filmleie for flere filmperler. Under finner du ukens filmnyheter.  

Steven Soderbergh er kanskje en av USAs mest vellykkede regissører de siste årene. Med spillefilmdebuten Sex, løgn og videotape (1989) vant han Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes, og han har fortsatt sin karriere etter dette med å skape kinosuksess etter kinosuksess, blant annet Kafka (1991), Erin Brockovich (2000), Traffic (2000), Ocean's Eleven (2001) og Che (2008). 2013 har virkelig vært Sonderberghs år: I februar kom den kritikerroste filmen Side Effects (ligger under anbefalt), og på tampen av sommeren kom Mitt liv med Liberace - en film som ble produsert av HBO som en TV-film, da Hollywood-studioene forkastet filmideen fordi de mente den var "for homo". Synd for Hollywood, for dette er virkelig en film som burde ha nådd kinoene også i USA. 

Mitt liv med Liberace

Den verdensberømte pianisten, underholderen og scenekunstneren Liberace (Michael Douglaslevde et utsvevende liv. Hans ekstravagante stil og spektakulære sceneopptredener gjorde ham til en kjent artist med mange beundrere. Sommeren 1977 traff Liberace den betydelig yngre Scott Thorson (Matt Damon) og de innledet et hemmelig kjærlighetsforhold som varte i fem år. Mitt liv med Liberace er basert på Scott Thorsons selvbiografiske roman. 

Sjanger: Drama Lengde: 1t 53min Aldersgrense: 11

Maur i rompa - norsk tale

Bram er seks år og veldig spent for han skal begynne i 1. klasse på skolen. Men han får seg en overraskelse når læreren ber ham om å sitte stille. Det er nesten umulig for Bram.

Sjanger Barn Lengde 1t 23min Aldersgrense: Ingen 

The Conjuring

Ed og Lorraine Warren, verdensberømte etterforskere i overnaturlige hendelser kalles inn for å hjelpe en familie som hjemsøkes av mørke krefter. De drar til familiens hus ute på landsbygden og tvinges til å utfordre en demonisk kraft i sin styggeste sak noensinne. Filmen er basert på en sann historie fra saksarkivet til Ed og Lorraine Warren.

Sjanger: Thriller Lengde: 1t 52min Aldersgrense: 15

Smurfene 2

Smurfene er tilbake – denne gangen i Paris. Der hylles den slemme Gargamel som trollmann på teaterscenene, men i virkeligheten smir han onde planer for å overta verden. For å lykkes har han kidnappet Smurfeline. Sammen med den amerikanske familien Winston rykker de andre smurfene ut for å befri henne. 

Sjanger: Barn Lengde: 1h 45min Aldersgrense: 7

Vi ønsker deg en riktig god filmjul!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus