Meny

Fra Kiel til Vikersund

Forrige helg holdt vi i RiksTV en konkurranse hvor vi delte ut billetter til skiflyging i Vikersund som skjer denne helgen. Vi sendte ut massevis av billetter til mange vinnere i posten. Men én vinner viste det seg å bli litt utfordrende å sende billetter til.

Anna (24) fra Kiel i Tyskland har nå tatt turen til Oslo og fikk i kveld personlig overrakt to skiflygingsbilletter til Vikersund for både lørdag og søndag i fra oss i RiksTV. Med seg har hun også pappa Frank, og begge er like hoppinteressert.

Vi tok en prat med Anna, og hun er fan av det norske hopplandslaget!

Hva tenkte du da du vant billettene?

Jeg ble kjempeglad! Jeg hadde som mål i 2013 å få med meg skiflyging, så dette var fantastisk! Vi kom med fly fra Hamburg i dag.

Har du vært med på skiflyging tidligere?

Nei, aldri. Og heller ikke pappa. Så dette blir en stor opplevelse for oss begge. Og det er ekstra gøy når vi får være gjester i verdens største hoppbakke her i Norge.

Les også: Vikersund Topp 10! De beste skiflygingslåtene

Når ble du interessert i skihopp?

Da jeg var 11-12 år. Jeg fikk ikke se så mye på TV da jeg var liten, og når mamma og pappa var ute på dagen i helgene, så sniktittet jeg. Og på vinterstid var det alltid hopprenn på tv, noe jeg syntes ble bare mer og mer spennende.

Har du vært på mange hopprenn?

Jeg har blant annet vært ivrig tilskuer i Garmisch-Partenkirchen og hoppuka åtte ganger, så det sier det meste.

Hva er din mest minneverdige hoppopplevelse?

Det var den gangen jeg bodde på det samme hotellet som det norske landslaget i Garmisch-Partenkirchen. Jeg ble så fascinert  av nordmennene siden de hadde en så god tone seg i mellom. Team spiriten var stor, og det har jeg siden bare sett igjen og igjen. Det liker jeg. Men noen favoritthopper har jeg egentlig ikke. Det var også fantastisk å få være med på Garmisch i år, da Anders Jacobsen, Anders Bardal og Tom Hilde tok 1., 3. og 4. plass. Det sier mye om lagånden.

Heier du på Tyskland eller Norge?

Hehe... Når jeg er i Garmisch, så heier jeg på Tyskland, men ellers er det Norge og de norske hopperne som jeg liker best!

Hva tenker du om hopprennet nå i helgen?

Vi så kvalifiseringen på hotellet nå i stad, og det er gode forhold i bakken så dette blir gøy! Vi kommer ihvertfall til å kle oss godt!

-

Vi ønsker Anna og pappa Frank lykke til! Og de fikk selvfølgelig med seg hver sin offisielle hopplandslagslue fra RiksTV som kommer garantert til å varme godt på lørdag og søndag. Kaldt blir det nok uansett hva yr.no sier...