Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Friidretts-VM på TV en hel uke!

Lørdag 10. august starter friidretts-VM i Moskva. Idrettsfesten varer i over en uke – det hele avsluttes søndag 18. august. Allerede første dag skal verdens raskeste menn i aksjon med innledende heat på 100 meter. Usain Bolt løper her mot blant annet vår egen Jaysuma Saidy Ndure. Bedre start på VM kan man vel ikke få.

NRK stiller som vanlig med sine eksperter. Karen-Marie Ellefsen, Lars Lystad og Vebjørn Rodal skal guide oss gjennom alt fra maraton til spyd og tresteg.  NRK-sporten gir deg også høydepunkter, intervjuer og reportasjer fra og med første øvelsesdag i Moskva. Programleder for disse sendingene er Line Andersen.  

Henrik Ingebrigtsen er sammen med spydkasteren Andreas Thorkildsen de største medaljehåpene i den norske troppen. Ingebrigtsen vant gull på 5 000 meter i U23-EM nylig, og er under VM i år kvalifisert til 1 500 meter. Thorkildsen var Norges eneste medaljevinner (sølv) fra Daegu-VM i 2011, og vi håper han gjør minst like stor suksess i år.

Hekkeløperen Isabelle Pedersen, som også vant gull under U23-EM i juli, får sin internasjonale debut på dette nivået i Moskva. I VM løper hun Christina Vukicevics gamle øvelse, 100 meter hekk.

Disse nordmennene har klart sine VM-krav:

Ezinne Okparaebo (100 meter)
Jaysuma Saidy Ndure (100- og 200 meter)
Isabelle Pedersen (100 meter hekk)
Andreas Thorkildsen (spyd)
Henrik Ingebrigtsen (1 500 meter)
Tonje Angelsen (høyde)
Karoline Bjerkeli Grøvdal (5 000- eller 10 000 meter)
Sindre Buraas (5 000 meter)
Ida Markussen (sjukamp)
Håvard Haukenes (kappgang)
Erik Tysse (kappgang)

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus