Goran Bregovic lager ompa for Ski-VM

Årets Ski-VM i Val di Fiemme er ingen unntak. Alle idrettsarrangementer med respekt for seg selv skal ha en offisiell sang. Med real Balkan-ompa kommer Goran Bregovic med C'è un fiore sulle Dolomiti garantert til å varme opp publikum, utøvere og støtteapparat i ukene fremover...

Hei som det svinger i Dolomittene:

Og kanskje litt mer rock'n roll enn Oslo sin offisielle Ski-VM låt i 2011, sunget av... Ja du har sikkert allerede glemt? Maria Haukaas Mittet med Glorious.

Goran Bregovic er fra Sarajevo og er en av de mest kjente moderne komponistene på Balkan. På slutten av 70-tallet og gjennom hele 80-tallet, ledet han et av de mest populære jugoslaviske bandene Bijelo dugme. Bregovic var også den første til å introdusere "Shepperd rock" (en slags folk-rock) til populærmusikken i datidens Jugoslavia. Men da Balkan-krigen brøt ut tidlig på 90-tallet, forlot han Jugoslavia og bosatte seg i Paris.

Goran Bregovic har blant annet samarbeidet med Iggy Pop:

 Sjekk ut Goran Bregovic på Beat.no

Han står bak filmmusikken til en rekke filmer som blant annet den norske Musikk for bryllup og begravelser fra 2002. Der har han i tillegg en rolle som jugoslavisk flyktning.

I 2012 gjestet Bregovic Nattjazz i Bergen:

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus