Meny

Idol 10 år - Tidenes Idolfeiring

Åpningsshow på TV 2 HD

Idol er tilbake, og det er i år ti år siden programmet kom til Norge. Få med deg åpningsshowet på TV 2 fredag 11. januar!

Idol er et av tidenes mest suksessrike underholdningsprogrammer på TV 2, og i løpet av disse ti årene har Idol startet en rekke suksessrike artistkarrierer, som har ført til over 50 utgitte album.

TV 2 feirer derfor med en helt ny jubileumssesong med finale i mai. For å starte feiringen inviterer den nye Idol-programlederen Stian Blipp til tidenes Idol-gjenforening. Nesten samtlige tidligere Idol-finalister, Idol-dommere og Idol-programledere vil by på en skikkelig mimrestund med uforglemmelige øyeblikk.

Kurt Nilsen, som vant første året og som også ble kåret til World Idol, er nå med i juryen for den nye jubileumssesongen. Det samme er Tone Damli som kom på andreplass i 2005. Med seg har de fjorårets dommer Gunnar Greve og hip-hop'er, rockevokalist og tv-mann Esben "Dansken" Selvig.

På scenen møter vi også kjente Idoler som Jorun Stiansen, Jenny Langlo, Aleksander With, Alejandro Fuentes, Gaute Ormåsen, Glenn Lyse, Jan Fredrik Karlsen, Tor Milde, Thomas Numme, Harald Rønneberg, Linnea Dale med flere. Flere av dem skal også opptre, både sammen og alene.

De første ordinære audition-programmene fra den nye Idol-sesongen sendes onsdag og fredag neste uke. Idol vil sendes to dager i uken helt frem til finalerundene starter i mars.

Her er kveldens opptredener:

Kurt Nilsen (Idol 2003)
«Hate how you say goodbye»
Kurts egen låt som han sang på sin første audition, men som aldri har vært utgitt
 
Linnea Dale (Idol 2007) og Alejandro Fuentes (Idol 2005)
«Beautiful Day» (U2)
 
Eva Weel Skram (Idol 2005) & The Heartmaker
'Gone in a flash' 
 
Margaret Berger (Idol 2004) og Aleksander With (Idol 2006)
'Samantha'/'Pictures'
 
Jenny Langlo (Idol 2011), Glenn Lyse (Idol 2007), Bjørn Johan Muri (Idol 2007) og Gaute Ormåsen (Idol 2003)
«I will wait» (Mumford And Sons)
 
Årets Idol-dommere Kurt Nilsen, Tone Damli, Gunnar Greve og Esben 'Dansken' Selvig
«Sing for the moment» (Aerosmith/Eminem)