Meny

La juleroen senke seg med Beat på anlegget

Er pepperkakene bakt og julegavene kommet i hus? Eller er du en av dem som liker å utsette ting til siste frist? Uansett er førjulstiden tiden for kos og hygge. Og for å hjelpe deg med å sette stemningen har vi i Beat laget en rekke julespillelister slik at akkurat du skal finne den musikken som passer best for deg.

En av mine personlige favoritter er listen vi har kalt Alternativ jul.  Her finner du blant annet klassikeren Fairytale of New York med The Pogues, The Flaming Lips med Christmas At The Zoo og The Darkness med Christmas Time. Vi har også tatt med Coldplay og Weezer for å gjøre samlingen komplett.

Og så er det jo sånn at julen hører barna til! Og sånn er det selvfølgelig også på Beat. Derfor har vi laget en egen spilleliste med alle de gode, tradisjonsrike julesangene og krydret med noen nyutgiveler. Her finner du Spikke-sage-lime-banke, Jul i Svingen, Det snør, det snør tiddelibom, På Låven Sitter Nissen, Musevisa og Snømannen Kalle for å nevne noen. Vi har også tatt med julesangen fra Barnas Supershow og Sledetrallen til Pulverheksa.

En spilleliste for barn i alle aldre som elsker jula! 

Foretrekker du norsk julemusikk? Vi har selvfølgelig laget en liste for deg og. I Norsk jul finner du flotte julelåter framført av norske artister som Sissel Kyrkjebø, Jan Werner Danielsen, Solveig Slettahjell, Rolf Just Nilsen, Oslo Gospel Choir, Jahn Teigen og Sondre Bratland for å nevne noen. Kanskje liker du ogås listen vi har kalt Tradisjonell jul? Her er det klassiske julelåter fra både inn- og utland.

Men jula er jo også tiden for de store stemmene. I spillelistene Christmas Divas og Christmas Crooners finner du julelåter signert noen av de største navnene på musikkhimmelen både på dame- og herrefronten.

Kuratoren vår her i Beat er faktisk britisk, og han har satt sammen en ypperlig liste som han har gitt navnet British Xmas Number Ones med julelåter som har toppet listene i hans hjemland. Vel verdt å lytte til!

Vi i Beat har ett tett og godt samarbeid med Kirkelig Kulturverksted (KKV), og er veldig glade for at vi som eneste strømmetjeneste kan tilby nytt materiale fra dem. KKV har i anledning jula laget en egen spilleliste med julelåter fra artistene de har i stallen - og de deler den selvfølgelig gjerne med deg. 

Julemusikken kan deles i mange sjangre. I listen Country jul hører du låter fra Emmylou Harris, Randy Travis, Johnny Lee, Dwight Yoakam for å nevne noen. 

Da gjenstår det vel egentlig bare å ønske deg og dine en deilig førjulstid og en hyggelig julefeiring. 

Og skulle du foretrekke å lytte til album fra samme artister framfor spillelister, så har vi trukket fram et bredt utvalg av gamle klassikere og årets nyutgivelser under anbefalte album som du finner på vår framside