Meny

På pallen i Hoppuka!

27 år gamle Anders Jacobsen tok nok en seier i hoppuka i Garmisch Partenkirchen denne uken. Det er bare å ta av seg hatten for comebacket og prestasjonene i de to første rennene i den tysk-østerrikske hoppuka.

NRK: Anders Jacobsen seiret igjen! (video)

Etter et års pause og blant annet jobb som ekspertkommentator for NRK og Skal vi danse-deltaker, så var det vel kanskje Anders Bardals verdenscup-gull i fjoråret som tente gnisten igjen. Et halvt år med intens hardtrening, er hoppkongen fra Vikersund nå tilbake i nye høyder – bokstavelig talt. Klarer Anders å gjenta bedriften fra 2007 hvor han vant hoppuka sammenlagt? Det gjenstår å se. Hopplandslaget strutter uansett av selvtillit. Hoppere som Tom Hilde, Anders Bardal, Anders Fannemel og Rune Velta er i toppform, og kniver om pallplassene. Så nå gjenstår det å se om nedfrysning til 105 minusgrader gjør utslaget for den siste etappen i Hoppuka; Innsbruck og Bischofshofen.

Som sponsor for Hopplandslaget, er det ekstra gøy for oss i RiksTV å se de gode resultatene. Jeg reiser ned til Bischofshofen til helgen, og regner med å få oppleve litt av en folkefest, eller som sportssjef Clas Brede Bråthen kaller det - En heksegryte!

Og kanskje blir det "hoppukegull" også?

Se Anders Jacobsen sikre Hoppuke-seieren i Bischofshofen 2007:

Få med deg alle hopprennene direkte på TV:

Torsdag 3. januar

Hoppuka: Kvalifisering til 3. renn Innsbruck

nrk1 eurosport Kl. 13:45

Fredag 4. januar

Hoppuka: 3. renn Innsbruck

nrk1 eurosport Kl. 13:40

Lørdag 5. januar

Hoppuka: Kvalifisering til 4. renn Bischofshofen

nrk1 eurosport Kl. 16:10

Søndag 6. januar

Hoppuka: 4. renn Bischofshofen

nrk1eurosport Kl. 16:25  

Hoppuka (Wikipedia):

Den tysk-østerrikske hoppuka, vanligvis kalt bare Hoppuka, (tyskVierschanzentournee – Firebakketurneringen) består av fire hopprenn som siden januar 1953 har blitt arrangert ved årsskiftet iTyskland og Østerrike. Rennene er en del av verdenscupen, og Hoppuka regnes som en av de mest prestisjetunge konkurransene innen skihopping, etter OL og VM.