Påskekrim på TV og radio

Gjør deg klar for en kriminell påske enten du er i byen, på landet eller til fjells. Det er duket for den tradisjonelle britiske påskekrimmen på TV.

Vi har samlet den beste påskekrimmen og laget en kalender som du nå kan importere rett til din mobiltelefon. Klikk på iCal under for å laste inn oversikten til din mobil. Denne gangen har vi også lagt inn påskekrimmen på radio. Ha en riktig god påske fra oss i RiksTV :)

Les også: TV-en på hytta har ikke bilde

Her er årets påskekrim på TV og radio

På innsida (Inside Men)

Britisk krimserie i to deler. Tidligere sendt på BBC One.

Med: Steven Mackintosh, Ashley Walters, Warren Brown, Nicola Walker.

John er ansatt som leder i en tellesentral. En dag står han overfor sitt livs mareritt, et væpnet ran. John har vært på sikkerhetskurs, men virkeligheten er noe helt annet.

NRK1, Mandag 25. mars kl. 21:30
NRK1, Tirsdag 26.mars kl. 21:30

Blodig urett

Britisk krimserie i to deler.
Med: James Purefoy, Charlie Creed, Miles, Dervla Kirwan, m.fl.

Forsvarsadvokat William Travers er i ferd med å komme til hektene etter en tøff periode i London. Han lar seg overtale til å forsvare en gammel venn som er tiltalt for mordet på sekretæren sin. Saken skal komme til å bli ytterst intrikat og setter William og familien hans på en hard prøve.

NRK1, Onsdag 27.mars kl.21:30
NRK1, Torsdag 28.mars kl.21:30

Lewis (Inspector Lewis)

Britisk krimserie (3 enkeltstående deler).
Med: Kevin Whately, Laurence Fox, Clare Holman, m.fl.

Del 1: Lewis og Hathaway etterforsker drapet på Reuben Beatty, en forsker fra psykoligisk institutt ved Universitetet i Oxford. Det blir snart klart at Beatty har levd et dobbeltliv, og spørsmålet er om drapet kan ha noe med dette å gjøre.
Del 2: Mens Hathaway er bortreist, besøker Lewis en kvinne som er dypt fortvilet over at ektemannen har forlatt henne. Samtidig dukker det opp et balsamert lik på en øde gårdsvei, og Lewis må etterforske en sak med en rekke rekke forviklinger.
Del 3: Liket av Richard Seager blir funnet under en Jaguar, og Lewis og Hathaway starter etterforskningen med å oppsøke enken Marta. Hun har helt bestemte meninger om hvem står bak drapet på ektemannen.

NRK1, Fredag 29.mars kl. 21:45
NRK1, Lørdag 30.mars kl. 21:25
NRK1, Søndag 31.mars kl. 21:40

Mordene i Fjellbacka: Venner for livet

Svensk krim.
Med: Claudia Galli Concha, Richard Ulfsäter, Eva Fritjofson, m.fl.

Krimforfatter Erica Falck vil basere sin neste roman på en mystisk hendelse fra sin egen fortid. Da hun var 13 år, forsvant hennes kamerat Peter sporløst. Han gikk på en buss og ble aldri sett igjen. Da Erica begynner å grave i hva som skjedde den gangen, er det som å vekke et sovende udyr til live.

NRK1, Mandag 1. april kl.21:45

The Town - En by full av hemmeligheter

Britisk krimserie i tre deler. Mark reiser hjem til byen han forlot for ti år siden. Det er en by full av hemmeligheter. Alle vet noe Mark ikke vet og han er desperat etter å finne sannheten.

Mark er 30 år og har et distansert forhold til sine foreldre. På grunn av en familietragedie reiser Mark hjem til Renton, byen han forlot for ti år siden. Alle har gått videre med livene sine siden han forsvant. Marks bestemor bor på gutterommet hans, han kjenner knapt sin søster Jodie (Avigail Tlalim) lenger og hans første kjærlighet, Alice (Charlotte Riley), har giftet seg.

Etter hvert oppdager han noen merkelig meldinger som er sendt til foreldrene hans. Sakte men sikkert finner han ut at byen er full av hemmeligheter, og at alle vet noe han ikke vet.

TV 2, Torsdag 28. mars kl. 21:40
TV 2, Fredag 29. mars kl. 21:40
TV 2, Lørdag 30. mars kl. 21:40

Klassisk krim hver kveld på Fox Crime

Hva er vel påsken uten klassisk krim? Hver kveld gjennom hele påsken kan du se noen av Agatha Christies største krimhelter på Fox Crime. Klokken 20:05 følger vi den berømte detektiven Poirot som løser ulike mysterier, og fra kl. 22:50 tar Miss Marple i bruk sin eksepsjonelle oppfatningsevne og skarpe intuisjon for å finne svaret på uoppklarte gåter. Det er ingenting som slår et godt mysterium.

FOXCRIME

Mandag 25. mars kl. 20:05 Poirot: The Dream
Mandag 25. mars kl. 22:50 Miss Marple: A Caribbean Mistery

Tirsdag 26. mars kl. 20:05 Poirot: Peril at End House – del 1
Tirsdag 26. mars kl. 21:00 Poirot: Peril at End House – del 2
Tirsdag 26. mars kl. 22:50 Miss Marple: Nemesis

Onsdag 27. mars kl. 20:05 Poirot: The Veiled Lady
Onsdag 27. mars kl. 22:50 Miss Marple: A Pocketful of Rye

Torsdag 28. mars kl. 20:05 Poirot: The Lost Mine
Torsdag 28. mars kl. 22:50 Miss Marple: The Moving Finger

Fredag 29. mars kl. 20:05 Poirot: The Cornish Mystery
Fredag 29. mars kl. 22:50 Miss Marple

Lørdag 30. mars kl. 19:10 Poirot: The Dream
Lørdag 30. mars kl. 20:05 Poirot: The Veiled Lady
Lørdag 30. mars kl. 22:50 Miss Marple: 4.50 From Paddington

Søndag 30. mars kl.18:15 Poirot: Peril at End House – del 1
Søndag 30. mars kl.19:05 Poirot: Peril at End House – del 2
Søndag 30. mars kl. 21:00 Miss Marple: The Body in the Library

Påskekrimmen på NRK Radio P1

St. Laurentius tårer

Journalisten Henrik har sammen med samboer Josefine flyttet til Oslo. Men ikke før er han kommet dit, skjer det et mord i byen. En russer har fått strupen revet ut og er blitt kastet fra tårnet i den katolske domkirken i Oslo. Han etterlater seg en rapport fra Forsvarets Etterretningstjeneste om en eksplosjon over Oslofjorden i 1982. Regi: Lasse Kolsrud, Komponist: Petter Wiik, Oversetter: Nils Nordberg.

NRK P1, Torsdag 28. mars kl. 23.03: Premiere. Påskekrim: St. Laurentius tårer 1:4
NRK P1, Fredag 29. mars kl. 23.03: Premiere. Påskekrim: St. Laurentius tårer 2:4
NRK P1, Lørdag 30. mars kl. 23.03: Premiere. Påskekrim: St. Laurentius tårer
NRK P1, Søndag 31. mars kl. 23.03: Premiere. Påskekrim: St. Laurentius tårer 4:4

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus