Tiåret som formet oss på National Geographic Channel

- premiere på unik TV-serie som tar deg tilbake til 80-tallet

Bli med tilbake til 1980-tallet i den unike TV-serien Tiåret som formet oss. Premiere på National Geographic Channel søndag 5. mai kl. 21.00.

Gjenopplev det historiske fotballøyeblikket fra 1981 der Norge slo England i VM-kvalifiseringskampen, eller få med deg første gang Madonna opptrådde på MTV Music Video Awards. Se videoklipp, intervjuer med kjente personligheter og dramatiske rekonstruksjoner i 80-talls serien fra National Geographic channel.

Tiåret som formet oss tar for seg den politiske, teknologiske, kulturelle og sosiale revolusjonen som skapte den moderne verdenen vi lever. TV-serien består av 10 episoder og har global premiere i hele 171 land.

Søndag 5. mai
kl. 21.00    Tiåret som formet oss: Jappetiden
Madonna er stilikon og topper listene med «Like a Virgin», en mobiltelefon koster 25 000 kroner og århundrets demonstrasjon for fred finner sted.

kl. 22.00    Tiåret som formet oss: Fotballøyeblikk
Vi gjenopplever 80-tallets mest berømte fotballkamper og spillerne som ikke bare hadde stor betydning den gang, men som formet dagens sport.

Mandag 6. mai
kl. 21.00    Tiåret som formet oss: Gadgets
Fra Sony Walkman til CD; vi finner ut hvordan teknologien på 80-tallet satte sitt preg på hvem vi var og hva vi kunne gjøre.

kl. 22.00    Tiåret som formet oss: Pionerer
I 1981 ble Ronald Reagan valgt til president, og kort tid etter ble han skutt i brystet. Den første 24-timers nyhetskanalen ble lansert og Levi’s jeans ble kult å bruke!

Tirsdag 7. mai
kl. 21.00    Det beste fra 80-tallet: Sportsikoner
Vi gjenopplever noen av 80-tallets største sportsøyeblikk og ser på arven etter fascinerende idrettsfolk som Mike Tyson og Martina Navratilova.

kl. 22.00    Tiåret som formet oss: Begynnelsen
På 80-tallet ble underholdning flyttet inn i stuen ved hjelp av Pac-Man, Sony Walkmans og Jane Fondas populære treningsvideo. Vi tar også en titt på IBM, starten på musikkanalen MTV og det kongelige bryllupet mellom Prins Charles og Lady Diana.

Onsdag 8. mai
kl. 21.00    Tiåret som formet oss: Tragedier
Vi tar en titt på noen av 80-tallets mest tragiske hendelser og katastrofer, fra romfergen Challenger til atomulykken i Tsjernobyl.

kl. 22.00    Tiåret som formet oss: Universets herskere
Misbruk av kokain øker og i Mexico kan man tjene millioner på narkotikaindustrien. «Miami Vice» er tidenes TV-serie og NASA opplever en større tragedie der flere mennesker mister livet.    

Torsdag 9. mai
kl. 21.00    80-tallet: Tiåret som formet oss: Barrierer brytes
På tross av at 80-tallet var kjent for sitt mantra “Greed is good”, er dette også tiåret da amerikanerne samlet seg om å løse en rekke politiske problemstillinger og barrierer ble brutt ned.

kl. 22.00    Tiåret som formet oss: Stormakter
Ved 80-tallets slutt ble den amerikanske popkulturen globalisert, jernteppet falt og USA stod igjen som verdens eneste supermakt.

Seriemaraton på Tiåret som formet oss: fredag 10.mai, lørdag 11.mai og søndag 12.mai sendes repriser av alle episodene.

Premiere på National Geographic channel søndag 5. mai kl. 21.00

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus