Meny

Verdensrekord i Vikersund?

I helgen møtes hele verdenseliten i hopp til det andre World Cuprennet på norsk jord denne sesongen. I verdens største hoppbakke, Vikersund, er det bare en ting som gjelder: Verdensrekord. Og NRK sender selvfølgelig direkte både fredag, lørdag og søndag.

Sportssjef Clas Brede Bråthen har sagt at Norge igjen skal bli verdens viktigste hoppnasjon. Vi kan ikke skjønne annet enn at vi er på god vei mot det målet.

Anders Jacobsens comeback på den internasjonale arenaen under Hoppuka ga følgende uttelling: Seier i de to første rennene. Etter en niende plass i første omgang i nyttårshopprennet hoppet han seg til seier etter et kjempehopp på 143 meter i andre omgang. Jacobsen endte på 7. plass i Innsbruck og 2. plass i Bischofshofen, noe som ga ham en andreplass totalt i hoppuka.

Etter å ha hatt Anders Jacobsen, Anders Bardal, Rune Velta, Anders Fannemel og Tom Hilde til sammen 12 ganger på pallen så langt i år, er det heller ikke underlig at forventninger og krav står i stil med størrelsen på bakken; forventningene er rekordhøye!

Johan Remen Evensen satte verdensrekord i Vikersund da den ble en fullverdig K195, og erklært til verdens største hoppbakke. Under prøve-VM svevde Johan ned til en fantastisk ny verdensrekord på 246,5 meter.

Følg Hopplandslaget på Facebook!

I fjor var Anders Fannemel to meter bak denne rekorden under VM på hjemmebane.

Hva skjer nå?

Man kan jo aldri stole helt på været, men; Yr spår nordvestlig, flau vind i hele skiflygingshelga. Temperaturen ser også hyggelig ut med 9 kuldegrader både fredag og lørdag, og 7 blå på søndag. Nordvestlig flau vind kommer skrått inn i bakken, og vil gi oppdrift. Og lange hopp.

- Vi i RiksTV kommer til å være til stede og veldig synlige i Vikersund. Dette er et spektakulært sportsarrangement – jeg tror det blir verdensrekord, og jeg tror vi passerer 250 meter, sier markedsdirektør Bernt A. Andersen i RiksTV.

- Gå selv ut i gaten og mål opp 250 meter. Når du ser hvilken enorm lengde dette er, så skjønner alle hva jeg mener med spektakulært. Vi er stolte sponsorer av hopperne våre, sier han.

- Hva sier du sportssjef Clas Brede Bråthen?

- I 2004 satte vi vår hovedmål. Vi vil være verdens viktigste hoppnasjon. Et av delmålene for å bli dette lød som følger:

- Vi vil ha verdensrekorden, satt av en norsk hopper, på norsk jord. Det klarte vi i 2011. Nå har vi muligheten til å passere den magiske 250 meters grensen i samme hoppbakke, og flere av kandidatene til å klare det er norske. Ingen av de historiske grensene på 100, 150 eller 200 meter ble passert i Norge. Så dette blir noen spennende dager for alle oss som er glad i hoppsporten, sier Clas Brede Bråthen.

PS: For ordens skyld: Anette Sagen har også tatt sin første seier i World Cup denne sesongen, nemlig i Schonach 6. januar.

Følg verdenscuprennene i Vikersund på TV 25. - 27. januar

Fredag 25. januar, NRK2:

  • Kl.17.30: Kvalifisering

Lørdag 26. januar, NRK1 og Eurosport:

  • Kl. 16.00: Individuell konkurranse - 1.omgang
  • Kl. 16.45: Individuell konkurranse - 2.omgang

Søndag 27. januar, NRK1 og Eurosport:

  • Kl. 14.30: Individuell konkurranse - 1.omgang
  • Kl. 15.30: Individuell konkurranse - 2.omgang