Live fra verdensrommet – natt til lørdag

Førstkommende helg har National Geographic Channel to nye og fantastiske programmer å vise deg – begge med temaet verdensrommet, og begge med spektakulære bilder og historier: 

Natt til lørdag 15. mars vil kanalen også vise Live from Space klokken 01.00. Live from Space er en totimers livesending fra den internasjonale romstasjonen ISS. Romstasjonen befinner seg 400 kilometer over jordens overflate og kretser rundt planeten vår med en hastighet på 7,9 kilometer per sekund. I løpet av sendingen vil vi være vitne til en tur rundt jorden, der vi får oppleve noen utrolige bilder av planeten vår, med soloppganger og solnedganger, storbyer opplyst på nattestid, uvær, stjerneskudd og nordlyset.

Vi får i tillegg et innblikk i hvordan de to astronautene Rick Mastracchio og Koichi Wakata lever i månedsvis i mikrogravitasjon i romstasjonen ISS. Disse kan du for øvrig sende en videohilsen til via instagram – bare husk å hasjtagge videohilsenen din med #HelloFromEarth. Her finner du inspirasjon for å lage en egen hilsen

En eventyrlig kunnskapsreise – og instagramkonkurranse 

Søndag 16. mars har Cosmos: A Spacetime Odyssey première på National Geographic Channel. Kanalen tar her med seerne på en eventyrlig kunnskapsreise med temaer som melkeveien, evolusjon, lyset og planetene. Serien ledes av den verdenskjente astrofysikeren Neil deGrasse Tyson er programleder.

Serien har premiere førstkommende søndag klokken 22.00, og sendes til samme tid tretten søndager framover.  

I forbindelse med Cosmos: A Spacetime Odyssey arrangerer National Geographic en instagramkonkurranse, som vil pågå i de 13 ukene serien sendes, der du skal tolke temaet "mitt kosmos". Hasjtagg med #mittkosmos og fortell gjerne et par ord om bildet ditt.

Juryen består av National Geographic og fotograf Esben Johansen, og de trekker hver uke en vinner av konkurransen som mottar en goodie-bag og går videre til den store finalen, der premien er en GoPro Hero 3+ Black Edition Adventure.

Bidragene til konkurransen vil bli presentert på National Geographics Facebookside  og deres instagramprofil @natgeonorge.

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus