Meny

ELLEVILLE ELFRID

– ei lita jente fra Sinsen

Det er fem år siden illustratør Tom Petter Hansen fra Sinsen viste sørlandsprodusenten Frank Mosvold en tegning han hadde laget av sin lille datter. Mosvold ble i fyr og flamme. I denne lille tegningen så han potensial til en helt ny TV serie: Elleville Elfrid. På en uke skapte Tom Petter Hansen og den blide sørlendingen et helt univers rundt siloblokka på Sinsen med både en distre vaktmester og en streng OBOS-dronning. De fikk god hjelp av manusforfatteren bak den populære TV-serien, Trio – Odins gull, Trond Morten Venaasen.

”Vi var selvfølgelig veldig nervøse da vi dro opp til Marienlyst for å pitche ideen til NRK Super,” sier gjengen bak TV-serien, men nervøse trengte de ikke å være. NRK tente på ideen med en gang og ga dem penger til å lage en pilot. Elleville Elfrid har siden 2009 hatt en eventyrlig suksess.

”Da jeg første gang dro ned på den internasjonale TV-messen i Cannes, ble jeg ikke en gang invitert på lanseringsfestene, i år hadde Elleville Elfrid, eller Ella Bella Bingo, som hun heter på engelsk, sin egen lanseringsfest,” ler Mosvold. Innkjøpere fra hele verden kom for å bli kjent med den lille jenta fra Sinsen. Serien er nå solgt til over 20 land, fra Singapore til Irland. ”Det er jo helt ellevilt,” sier Mosvold og synes det er artig at serien er spesielt populær i Midt Østen og Norden.

”Det er så lett å ha fordommer ovenfor andre, men Al Jazeera og NRK har nesten helt identisk verdi-plakat,” sier Mosvold. Det er nå produsert 52 episoder og 52 helt nye episoder vil bli overlevert til NRK tidlig neste år. Det er stor aktivitet på kontoret til Kool Produktion AS, som står bak serien, for å få de nye episodene klar innen fristen.

På mange måter er Elleville Elfrid en moderne Pippi Langstrømpe. I motsetning til de fleste jenter i animerte TV-serier, så er ikke Elfrid en søt prinsesse, men en tøff lederskikkelse. Det er hun som driver handlingen i hver episode. Elleville Elfrid speiler hverdagen, slik mange barn opplever den.

Frank Mosvold har store planer for Elleville Elfrid videre. ”Hun skal bli stor, men aldri voksen!” sier han med et smil. Sammen med Tom Petter Hansen, Trond Morten Venaasen og resten av teamet bak serien utvikler de nå en spillefilm. Den skal hete "Elleville Elfrid & Sykkeltyven”.

Elleville Elfrid kan du se på RiksTV Junior – les mer om det her!