Aktuelle filmer i Filmleie

Anarki, presidentens elskerinne, tøffe gutter og Dolph

Vi kaster ut juletreet og ønsker deg velkommen til et godt nytt filmår. Siden vi nå er i 2014, så kan vi leke litt med tallet 14. Visste du at Titanic (1997) og All About Eve (1950) er de to filmene som har fått flest Oscar-nominasjoner. Og ja, 14 hver. Det er også høyst uvanlig å ha 14 i en filmtittel. Naturlig nok er 13 et mer spennende og fryktinngydende tall. Men én skrekkfilm skiller seg ut. Perkins 14 (2009) handler om 14 barn som forsvinner sporløst, og dukker senere opp igjen som... Ja, søk gjerne etter den i Filmleie - for de som tør (18-årsgrense). Jodie Foster var bare 14 år gammel da hun ble nominert for beste birolle som prostituert i Taxi Driver og til slutt gratulerer vi regissør Steven Soderbergh (Mitt liv med Liberace, Side Effects og Ocean's-filmene) med dagen den 14. denne måneden.

Her er aktuelle filmer i Filmleie fra RiksTV den første uka i 2014. 

The East

Sarah Moss (Brit Marling) slutter i jobben som FBI-agent og begynner å jobbe for Hiller Brood, et foretak som med alle midler beskytter høytstående foretakslederes interesser. Hun håndplukkes til oppdraget ved å infiltrere The East, en vanskelig tilgjengelig anarkistisk organisasjon som kjemper mot store foretak som skjuler kriminell virksomhet. Sarah sliter snart med et moralsk dilemma mellom sin arbeidsgiver og aktivistenes karismatiske leder Benji spilt av Alexander Skarsgård.

Sjanger: Thriller Lengde: 1t 56min Aldersgrense: 11

Hyde Park on Hudson

Det er en vakker helg sommeren 1939, og president Franklin D. Roosevelt (Bill Murray) har en fulltegnet agenda. Når den unge kvinnen Daisy (Laura Linney) blir invitert til hans eiendom i Hyde Park oppdager hun at presidenten har et godt øye til henne. I løpet av få intense dager opplever hun fester, lidenskap og kjærlighetskonflikter. Og ikke minst et besøk av kongen og dronningen av England som utarter seg til en herlig kulturfarse. Filmen er basert på Daisy sine dagbøker som ble funnet etter hennes død i 1991. 

Sjanger: Drama Lengde: 2t Aldersgrense: 11

De tøffeste gutta

Elleveårige Modulf blir mobbet av de tøffe guttene på skolen. Det synes han er helt ok, for da redder han andre barn fra å bli plaget. En dag begynner Lisa i klassen, og hun liker ikke Modulfs innstilling. Hun blander seg inn i bråket, kaster seg over de tøffe guttene og skaper det komplette kaos. De tøffeste gutta vant publikumsprisen på Barnefilmfestivalen i Kristiansand. 

Sjanger: Action, Komedie, Barn Lengde: 1t 14min Aldersgrense: 7

Ambushed

Med Dolph Lundgren og Vinnie Jones i samme film, så skjønner du fort hvor dette går. I Ambushed er det duket for action av den gode gamle sorten. Eddie og Frank forsørger seg som langere i Los Angeles’ sjuskete kvarter. De drømmer om det store kuppet, men kommer til å lure feil person. Det utløser en farlig kjede av hendelser hvor de jages av en hensynsløs gangsterkonge, en korrumpert politimann og en FBI-agent.

Sjanger: Action Lengde: 1t 36min Aldersgrense: 15

Sjekk ut flere nyheter og anbefalinger under. Ha en herlig filmhelg!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus