Mafiafamilie, lidenskap og en ny runde med Dødslekene

Filmleie fra RiksTV

Under Gullpalmen i Cannes i fjor ga juryformann Steven Spielberg Gullpalmen til både regissør Abdellatif Kechiche og skuespillerne Adèle Exarchopoulos og Léa Seydoux for filmen Blå er den varmeste fargen. Det er første gang regissør og skuespillere deler prisen på denne måten i Cannes. Til tross for de kontroversielle sexscenene i filmen, har den fått svært gode anmeldelser verden over som en rørende og vakker kjærlighetsfilm. Spielberg og anmelderne kan neppe ta feil, og vi har lagt filmen under Anbefalt i vår filmleietjeneste. 

Vi har også en gledelig nyhet til alle barn: SF Anytime ruller i disse dager ut en stor mengde barnefilmer i kategorien Barnas Favoritter - et ledende varemerke for barnefilmer på DVD i Norden. Her kan man blant annet finne Postmann Pat, Peppa Gris, Branmann Sam, Dinosaurtoget - og mange, mange flere kjente og kjære barne-TV-favoritter for de mellom 1-7 år. Du finner alt dette i vår filmtjeneste ved å velge Barn under Sjanger.

Her er for øvrig ukas premierer i RiksTVs filmleietjeneste

Farvel til Mafiaen 

Regissør og manusforfatter Luc Besson står bak kultfilmer som Det store blå (1988), Nikita (1990) og Léon (1994), filmer som har store dedikerte tilhengerskarer. Med filmen Farvel til mafiaen forsøker Besson å lage en krysning mellom Lillyhammer og Sopranos

Eks-mafioso Giovanni (Robert De Niro) er satt under FBIs vitnebeskyttelsesprogram. Han flytter derfor sammen med kona (Michelle Pfeiffer) og sine to barn til Normandie i Frankrike, som familien Blake. Når det dukker opp hverdagslige konflikter, sliter de imidlertid med å oppføre seg som en vanlig familie – og tyr heller til den gamle måten å løse ting på, nemlig på mafiavis.

Sjanger: Action Lengde: 1t 50 min Aldersgrense: 15 år 

Blå er den varmeste fargen

Adèle (Adèle Exarchopoulos) er en 16 år gammel jente som i møte med den energiske Emma (Léa Seydoux) med blått hår, finner seg selv – og sin seksualitet. Forelskelsen mellom de to jentene utvikler seg etter hvert til et dypt og altoppslukende forhold, og vi følger både Adèle og Emma fra tenårene og fram til de glir over i arbeidslivet. I et samfunn der ikke alle nødvendigvis er like tolerante overfor lesbisk kjærlighet, forsøker de to jentene å elske hverandre – noe som byr på både glede og sorg. 

 

Sjanger: Drama Lengde: 2t 59 min Aldersgrense: 15 år

The Hunger Games: Catching Fire

Vi møter Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), som har kommet trygt hjem etter å ha vunnet de 74. årlige Dødslekene sammen med tributten fra samme distrikt, Peeta Mellark (Josh Hutcherson). De har begge heltestatus som følge av seieren, og skaper opprørsstemning i distriktene på sin vinnerturné. Dette er imidlertid lederen av det totalitære regimet i hovedstaden Capitol, president Snow (Donald Sutherland) svært misfornøyd med, og tvinger dem til å kjempe mot tidligere vinnere fra The Hunger Games i den 75. jubileumsutgaven. 

Sjanger: Action Lengde: 2t 26 min Aldersgrense: 11 år

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus