Amerikanisert Oldboy, Beethoven-dramatikk, narkotikasmugling og dansk krim

RiksTV Filmleie

Hollywood elsker å lage remakes av utenlandske filmsuksesser, og det var vel ingen som ble overrasket da det ble kjent at Spike Lee var i gang med å lage en remake av Oldboy, Sør-Koreanske Park Chan-wooks klassiker fra 2003. Den originale Oldboy stakk av med juryens pris under Cannes-festivalen i 2004, og for undertekstuvante amerikanere, var det nesten et must å få sin egen versjon. Se trailer og les mer om Oldboy anno 2013 under.

I midten av neste uke har også Kvinnen i buret premiere i Filmleie. Filmen er basert på bestselgeren til den danske krimkongen Jussi Adler Olsen, og stiller seg i rekken sammen med andre store og mørke nordiske krimfilmer og -serier, som vi nordmenn ikke kan få nok av.

Her er helgens (og ukens) filmtips for deg med tilgang til Filmleie:  

A Late Quartet

Verdens beste strykekvartett, Fugue, har turnert verden rundt sammenhengende i nesten 25 år. For å markere dette, skal de åpne sesongen i sitt 25-årsjubileum med å spille Beethovens Opus 131, et stykke som er kjent for at alle sju satser skal spilles sammenhengende – uten mulighet for å stemme instrumentene. Vi møter førstefiolinist og grunnlegger David (Mark Ivanir), Juliette (Catherine Keener) på bratsj og ektemannen Robert (Philip Seymour Hoffman) på andrefiolin – og ikke minst den aldrende cellisten Peter (Christopher Walken). Sistnevnte får en stor utfordring når han før åpningskonserten blir diagnostisert med symptomer på Parkinsons sykdom. Dette, i tillegg til skrantende ekteskap, konkurrerende egoer og utfordringer med den oppvoksende generasjonen, gjør at forberedelsene til jubileumskonserten inneholder mye mer enn bare vakker musikk. 

Sjanger: Drama Lengde: 1t 45 min Aldersgrense: Tillatt for alle

The Counselor

Dette er en historie om en ung, opportunistisk advokat (Michael Fassbender), som er i et stadig mer seriøst forhold med Laura (Penelope Cruz). Advokaten lar seg lokke av raske penger, og går inn i virksomheten til klienten Reiner (Javier Bardem), som på sin side er i et dyrt forhold med Malkina (Cameron Diaz). Virksomheten til Reinert driver med narkotikasmugling fra Mexico til USA, og når noe går skeis, får advokaten og Reiner selvfølgelig skylda. Filmen gir oss gyldne kontraster mellom det eksklusive luksuslivet figurene ønsker å leve, og det skitne, blodige miljøet forretningen deres foregår i. 

Sjanger: Thriller Lengde: 1t 57 min Aldersgrense: 15 år

Oldboy

Joe Doucett (Josh Brolin) blir kidnappet og holdt som fange i 20 år. Hans eneste kommunikasjon med omverdenen er en TV, der han i løpet av fangenskapet får se at han er mistenkt for mordet på eks-kona si, og at datteren hans Mia er adoptert bort. Når han omsider blir satt fri, setter han ut på en personlig vendetta for å finne ut hvem som fanget ham. Med god hjelp fra kompisen Chaney (Samuel L. Jackson) og sykepleieren Marie (Elizabeth Olsen) klarer han å finne ut hvem som lå bak kidnappingen. Han oppdager imidlertid at han fremdeles er fanget i et spill av sammensvergelser og tortur, og det store spørsmålet står dermed igjen – nemlig hvorfor han til slutt ble sluppet fri.

Sjanger: Action/Thriller Lengde: 1t 40 min Aldersgrense: 15 år

Kvinnen i buret

Politietterforsker Carl (Nikolaj Lie Kaas) kommer tilbake til jobb etter å ha vært sykmeldt i forbindelse med en stygg skyteepisode. Ingen vil jobbe med ham, og han blir tvunget til å lede den nyopprettede Avdeling Q, en avdeling for uoppklarte saker. Her kommer de over forsvinningen av Merete Lynggaard (Sonja Richter), en politiker som for fem år siden forsvant fra en ferge – og som ifølge papirene angivelig skal ha begått selvmord. Denne forklaringen overbeviser ikke Carl og hans assistent Assad (Fares Fares), og de begir seg ut på en farlig reise.

Sjanger: Thriller Lengde: 1t 37 min Aldersgrense: 15 år

Se flere toppfilmer og anbefalinger under!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus